BeReal

BeReal komt opnieuw met nieuwe handige functie

Home BeReal BeReal komt opnieuw met nieuwe handige functie

Vorig jaar veroverde BeReal in een mum van tijd het digitale landschap, dankzij de unieke, authentieke benadering van de app. Zoals de naam al aangeeft, staat ‘echtheid’ centraal in de ervaring van BeReal. De app stuurt dagelijks een melding, waarna gebruikers slechts twee minuten hebben om een foto te plaatsen. Binnenkort zal de app een nieuwe functie introduceren, genaamd RealChat.

BeReal – voor degenen die het fenomeen gemist hebben – is een applicatie waarop gebruikers hun vrienden kunnen toevoegen. Dagelijks krijgen zij een melding en hebben vervolgens twee minuten om een foto te maken van hun huidige bezigheid. De app maakt tegelijkertijd gebruik van zowel de front- als de backcamera van de smartphone. Of je nu ontspannen een serie aan het kijken bent of aan het werk, het draagt allemaal bij aan de realiteit van het moment. Vervolgens krijg je een overzicht van wat je vrienden op dat moment doen.

Sinds de lancering heeft de app enkele veranderingen ondergaan. Gebruikers hebben nu de mogelijkheid om gedurende de dag meerdere BeReals te maken, mits de eerste foto tijdig is genomen. Ook is er een optie toegevoegd om muziek aan de foto’s toe te voegen. Het team van BeReal werkt momenteel aan een nieuwe functie, RealChat, waarmee gebruikers privéberichten naar hun vrienden kunnen sturen. Dit kan door te klikken op een BeReal van een vriend of door het account van een vriend op te zoeken in de ‘Mijn Vrienden’-sectie.

Met deze nieuwe ontwikkelingen begint BeReal steeds meer gelijkenissen te vertonen met andere social media-platformen, zoals Snapchat. RealChat wordt momenteel getest in Ierland. Het is nog niet bekend wanneer deze nieuwe functie beschikbaar zal zijn in Nederland.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere BeReal artikelen