BeReal

Frans gamebedrijf Voodoo neemt BeReal over voor 500 miljoen euro

Home BeReal Frans gamebedrijf Voodoo neemt BeReal over voor 500 miljoen euro

In een opvallende ontwikkeling in de tech-wereld heeft het Franse bedrijf Voodoo het sociale platform BeReal overgenomen voor een bedrag van 500 miljoen euro. Deze overname brengt twee toonaangevende Franse tech-ondernemingen samen en markeert een significante verschuiving in het sociale media-landschap.

BeReal, bekend om zijn unieke concept waarbij gebruikers op willekeurige momenten foto’s moeten maken, heeft sinds de lancering in 2019 een indrukwekkende groei doorgemaakt. Met momenteel 40 miljoen gebruikers, waarvan de helft naar verluidt de app minstens zes dagen per week gebruikt, heeft het platform een stevige positie in de markt veroverd.

Voodoo, voornamelijk bekend als ontwikkelaar van mobiele games zoals Helix Jump en Mob Control, ziet deze overname als een kans om zijn portfolio te diversifiëren. Het bedrijf heeft aangekondigd te willen investeren in de verdere groei van BeReal, met een focus op het delen van expertise op het gebied van productstrategie, groei en infrastructuur.

Een interessante ontwikkeling is de wissel van de wacht aan de top van BeReal. CEO en medeoprichter Alexis Barreyat maakt plaats voor Aymeric Roffé, die momenteel aan het roer staat bij Wizz, een ander sociaal medium in het bezit van Voodoo.

Voor wie nog niet bekend is met het concept: BeReal stuurt dagelijks op een willekeurig moment een notificatie naar alle gebruikers. Deze hebben vervolgens twee minuten de tijd om foto’s te maken met zowel de voor- als achtercamera van hun smartphone. Deze beelden worden dan gedeeld met hun contacten op het platform.

Hoewel de app twee jaar geleden een explosieve groei doormaakte, erkent Voodoo dat de expansie recentelijk is afgezwakt. Dit wordt toegeschreven aan een bewuste keuze om te focussen op het versterken van de infrastructuur.

Deze overname roept interessante vragen op over de toekomst van BeReal. Zal Voodoo erin slagen om het platform naar nieuwe hoogten te tillen? Of zal de unieke charme van BeReal verloren gaan in het grotere ecosysteem van Voodoo? De komende maanden zullen ongetwijfeld meer duidelijkheid brengen over de richting die deze fusie zal nemen.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere BeReal artikelen