BoekenYouTube

De beste boeken over YouTube

Home Boeken De beste boeken over YouTube

De 3 beste boeken over YouTube

Waarom zou je een boek lezen over YouTube als je ook een YouTube video kunt kijken? Dit is waarschijnlijk je eerste reactie als je de titel van dit artikel leest. Maar in alle eerlijkheid zijn er redelijk wat boeken over YouTube geschreven die echt de moeite waard zijn. Van ‘YouTube Channels voor Dummies’ tot hele specifieke marketingstrategie boeken. Hieronder hebben we de drie beste YouTube boeken van dit moment voor je verzameld.

How to Shoot Video That Doesn’t Suck door Steve Stockman

Een YouTube kanaal begint met een video. Maar hoe maak je een goede YouTube video? In dit boek beschrijft filmmaker Steve Stockman hoe je een YouTube video kunt maken die mensen graag willen zien. Hij beschrijft dat het niet gaat om dure apparatuur en de nieuwste software, maat dat je moet leren denken als een regisseur. Hij vertelt op een luchtige maar duidelijke manier hoe je omgaat met belichting en geluid, hoe je moet denken in scènes en waarom je nooit met de camera moet inzoomen maar met je voeten. Een buitengewoon nuttig boek als je video’s voor YouTube wilt maken.

Niet wat jij denkt door Jiami Jongejan

Dit is niet zozeer een boek over YouTube als platform maar over één van vele bekende YouTubers, Jiami Jongejan. Jiami Jongejan is ondanks haar jeugdige leeftijd al meer dan 10 jaar actief op het internet. Ze begon al met websites maken toen ze negen jaar oud was. Tegenwoordig heeft ze een succesvol blog over mode en lifestyle en is ze één van de meest bekende Nederlandse YouTubers. Maar ondanks het succes worstelde ze jarenlang met anorexia. Dit boek beschrijft hoe ze door het bloggen en YouTube haar eetstoornis kon overwinnen.

Help! Mijn kind zit op YouTube door Bas van Teylingen

Dit boek is bedoeld voor ouders wiens kind, net als Jiami Jongejan, veel tijd op YouTube spendeert. Bas van Teylingen, die zelf ook YouTube video’s maakt, maakt met dit boek inzichtelijk dat YouTube niet alleen uit radicale stunt video’s en discutabele vlogs bestaat. De schrijver wil met dit boek aantonen dat je niet bang hoeft te zijn dat jouw kind zich in de wereld van online video’s verliest, maar dat YouTube er nu eenmaal bij hoort. Het helpt je om de fascinatie van je kind voor YouTube beter te begrijpen, en misschien een gedeelte interesse te ontdekken.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Boeken artikelen