Clubhouse

Clubhouse krijgt een concurrent; Telegram lanceert Spraakchats 2.0

Home Clubhouse Clubhouse krijgt een concurrent; Telegram lanceert Spraakchats 2.0

Spraakchats verschenen voor het eerst in december in de Telegram app. Vanaf vandaag zijn ze ook beschikbaar in kanalen en zijn er geen limieten meer in het aantal deelnemers.

Deze update brengt ook:

  • Opneembare spraakchats
  • Uitgebreide deelnemerslijsten
  • Manieren om je hand op te steken
  • Uitnodigingslinks voor sprekers & luisteraars
  • Titels voor spraakchats
  • Deelnemen als publiek figuur aan hun kanalen

Met al deze nieuwe opties lijkt het er sterk op dat Telegram bouwt aan een gedegen concurrent voor Clubhouse.

Geen limieten aan deelnemers

Beheerders van kanalen en publieke groepen kunnen spraakchats organiseren voor vele luisteraars. Hier zit geen limiet op het aantal.


Chats opnemen

Met de nieuwe update wordt het ook mogelijk om chats op te nemen en gesprekken te bewaren. Deze functionaliteit is alleen voor de beheerders van het spraakkanaal. Deze kunnen ze bijvoorbeeld later publiceren voor mensen die het live gesprek gemist hebben


Na de spraakchat is het opname direct beschikbaar als audiobestand in je bewaarde berichten. Opgenomen chats herken je door het rood gemarkeerde lampje naast de titel.

Andere mensen laten praten

Je kunt als beheerder standaard de microfoons van andere deelnemers muten. Dit gebeurd dan zodra ze de call joinen. Om iemand wel een zegje te laten doen, kan een deelnemer virtueel zijn handopsteken waarna je diegene kunt unmuten.


Publieke links

Beheerders van publieke spraakgroepen of kanalen kunnen nu een link aanmaken die meteen de spraakchat opent om deze te delen via social media, mail of andere message apps.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Clubhouse artikelen