Spotify heeft zijn eigen chatapp voor audio uitgebracht. Spotify Greenroom zoals de app heet, is vandaan verschenen voor iOS en Android schrijft het bedrijf in een persbericht.

De app is een losse app, het zit dus niet geïntegreerd in de Spotify app waarmee mensen songs kunnen luisteren. De app is ontstaan nadat Spotify de originele ontwikkelaar, Betty Labs heeft overgenomen. Deze app is doorontwikkeld en gerebrand naar de Spotify Greenroom app.

Met de app kunnen gebruikers een gesprek hosten of deelnemen aan een ander gesprek. Ook is er de mogelijkheid om het gesprek op te nemen wat daarna uitgebracht kan worden op Spotify als podcast. Verder geeft Spotify aan dat ze later dit jaar een optie toevoegen waardoor mensen hun gesprekken zouden kunnen gaan monetizen (geld verdienen).

Er zijn de laatste tijd meer alternatieven voor Clubhouse verschenen. Zo heeft Twitter Spaces, Facebook Live audio rooms. Het grote voordeel wat Spotify misschien kan hebben is dat het al een hele grote groep mensen bereikt welke de app specifiek voor audio gebruiken. Daarnaast kan de koppeling met de podcast in Spotify elkaar versterken.

Greenroom is hier te downloaden:

Spotify Greenroom android Spotify Greenroom iOS

Wat je misschien ook interessant vind

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang updates* over nieuwe opties op social media platformen

*maximaal 1 keer per maand

Je gaat akkoord met onze Privacy Policy.