Diversen

Nieuwe ontwikkelingen op draadloos internet gebied

Home Diversen Nieuwe ontwikkelingen op draadloos internet gebied

In dit artikel bespreken we een aantal ontwikkelingen op het gebied van internet abonnementen en met name WiFi mogelijkheden. Snel thuis internet is iets wat iedereen wil natuurlijk. In dit artikel bespreekt een internet adviseur van internethunter.nl twee onderwerpen: internet delen met de buren en internetten in het vliegtuig. Wil je meer informatie over abonnement van nederlandse internetproviders? Neem dan eens een kijkje op www.internethunter.nl of bezoek een van de winkels van providers (zoals T-Mobile). 

Kan ik gratis draadloos internetten door mee te liften met de buren?

Gratis draadloos internetten is mogelijk als je buurman zijn of haar draadloze router niet heeft afgeschermd met een wachtwoord. Met je laptop, tablet of smartphone ben je in no-time via dit gratis signaal online zonder dat er een haan naar kraait. Ook op straat, in een hotel of onderweg kom je soms gratis draadloze internettoegang tegen. De grote vraag natuurlijk is of je wel gratis mag internetten via dat signaal van een ander.

Het antwoord op deze vraag is helaas niet makkelijk te beantwoorden. Wel is duidelijk dat je niet gratis online mag op andermans signaal als je wachtwoord hebt geraden waarmee je online kunt gaan. Logisch natuurlijk, dat wachtwoord zit er niet voor niets op. Anders wordt het als het signaal zonder beveiliging gebruikt kan worden. Goede wet- en regelgeving ontbreekt in Nederland maar wat wel duidelijk is, is dat je als je zeker wilt zijn van je zaak je maar beter eerst toestemming vraagt aan degene die het gratis internet aanbiedt. Want als je geen toestemming hebt wordt het al iets lastiger.

Gratis draadloos internetten op andermans signaal is illegaal als duidelijk vermeld wordt in de netwerknaam dat het alleen voor de eigenaar bedoeld is. In andere gevallen is niet duidelijk waar de grens tussen legaal en illegaal internetten ligt. Om zeker te zijn van je zaak is het handig om altijd toestemming te vragen aan degene die het gratis draadloos internet aanbiedt. Pas als die persoon toestemming heeft gegeven weet je dat het legaal is. In alle andere gevallen ontbreekt wetgeving en blijft het spannend.

Internet in het vliegtuig

Vanaf vandaag heeft KLM een toestel in haar vloot dat passagiers de mogelijkheid geeft tot het gebruik van draadloos internet in de lucht. Het betreft hier een proef om te zien of er onder passagiers vraag is naar het gebruik van internet onderweg. Mocht de proef met draadloos internetten in de lucht succesvol zijn dan zullen alle toestellen van KLM die bedoeld zijn voor langere vluchten uitgerust worden met de benodigde apparatuur. De primeur voor deze eerste wifi vlucht vertrekt vandaag richting Panama. Het toestel, een Boeing 777, zal de komende maanden ook naar andere landen vliegen. Naast KLM zal ook zusterbedrijf Air France de komende maanden een proef doen met wifi in het vliegtuig.

Om draadloos te kunnen internetten via de aangeboden wifi-verbinding moeten gebruikers eerste betalen. Voor 20 euro mag een passagier gedurenden de hele reis draadloos internetten. Een uur internetten kost 11 euro. Om te betalen kan alleen een (prepaid) creditcard gebruikt worden. Het wifi signaal zal aangezet worden op het moment dat het vliegtuig een hoogte bereikt van 6 kilometer. Tijdens de landing zal het wifi signaal weer worden uitgezet. Passagiers met geschikte apparatuur kunnen via het wifi signaal de hele reis gratis nieuws en weer kunnen bekijken. Ook informatie over de bestemming waar het toestel heen vliegt zal gratis worden getoond.

Dure techniek

Of en wanneer meer toestellen worden uitgerust met apparatuur voor draadloos internet is nog onbekend. Volgens een woordvoerder van KLM is de apparatuur erg duur en zullen veel mensen gebruik moeten gaan maken van de dienst om deze rendabel te maken. De proef die nu van start is gegaan is dan ook bedoeld om te kijken hoe groot de vraag is naar het gebruik van draadloos internet in het vliegtuig.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Diversen artikelen