Diversen

Tips voor meer volgers op je sociale media

Home Diversen Tips voor meer volgers op je sociale media

Of je nu je eigen bedrijf middels sociale media onder de aandacht wilt brengen, een carrière als influencer ambieert of het gewoon leuk vindt om jouw content met een zo groot mogelijk publiek te delen: traffic en interactie genereren op sociale media is lang niet altijd makkelijk. Want wat vinden jouw (potentiële) volgers leuk om te zien? En hoe bereik je een nieuw publiek? Het is en blijft een kwestie van uitproberen. Onderstaande tips bieden je een duwtje in de rug!

1. Maak volop gebruik van beeldmateriaal

Laten we ten eerste maar beginnen met een open deur: zorg ervoor dat je foto’s en video’s gebruikt. Met (bewegend) beeldmateriaal kun je je volgers van veel informatie voorzien én trek je hun aandacht. Tekstberichten kun je zo nu en dan inzetten, maar deze mogen anno nu niet meer de hoofdmoot zijn. Facebook, Snapchat, Instagram en ook TikTok maken het delen van beeldmateriaal steeds veelzijdiger. Wist je dat de lengte van TikTok video’s recent zelfs is uitgebreid naar tien minuten? Zo wil het bedrijf zijn gebruikers nog meer mogelijkheden bieden. 

2. Wees actief op Instagram en gebruik hashtags

Alhoewel Facebook in ons land nog steeds het grootste aantal volgers heeft, is Instagram het snelst groeiende mediakanaal. Wil je nu, maar ook in de toekomst een zo groot mogelijk publiek bereiken? Dan zorg je er zeker voor dat je actief wordt op dit kanaal, als je dit nog niet was. Het gebruik van Instagram is erg eenvoudig. Gebruik daarbij goede tags en wees daar royaal mee; zo kun je een nog groter bereik genereren. Mensen die op een bepaalde hashtag zoeken kunnen zo namelijk jouw berichten ontdekken. 

3. Zorg voor content die interactie triggert

Content van hoge kwaliteit betekent content waardoor mensen geprikkeld raken en waarmee ze interactie willen aangaan. Vooral door dit laatste kun je zo meer betrokkenheid creëren. Ga op je sociale media dus gesprekken aan, stel vragen of lanceer polls. Blijf ook constant op de hoogte van nieuws en trends, zodat je tot de eersten behoort die daarover iets posten. Tot slot doet ook humor het goed wanneer je meer interactie en meer volgers ambieert. 

4. Zorg voor een goede beeldkwaliteit

Content van hoge kwaliteit betekent ook hoge beeldkwaliteit. Een beeld waarin je de pixels kunt tellen is niet mooi en brengt naar je (potentiële) volgers de boodschap over dat je geen moeite voor ze doet. Gelukkig hoef je niet diep in de buidel te tasten voor een goede smartphone, want er zijn verschillende manieren waarop je kunt besparen op die aanschaf. Houd bijvoorbeeld promoties en kortingscodes van Samsung in de gaten om zo geen euro te veel te betalen. Het Koreaanse merk staat bekend om zijn ijzersterke prijs-kwaliteitverhouding. 

5. Post op slimme tijdstippen

De laatste tip is posten op tijdstippen waarom jouw publiek online is. Voor de ene groep is de lunchpauze het meest geschikte moment, terwijl de andere groep in de late avonduurtjes online juist veel actiever is. Ook hier geldt: het blijft een kwestie van uitproberen. Experimenteren tijdens ‘down time’ betekent minder concurrentie, en ook dat opent mogelijkheden. 

Heb jij de smaak te pakken en zie je het helemaal zitten om influencer te worden? Met interessante sponsordeals kun je zelfs geld verdienen aan hetgeen jij graag doet. TikTokker Charli D’Amelio weet er alles van!

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Diversen artikelen