Diversen

Zo maak jij een origineel CV!

Home Diversen Zo maak jij een origineel CV!

Ben jij momenteel aan het solliciteren naar een bijbaan of stage, maar zonder succes? Met een origineel CV kan jij jezelf onderscheiden en vergroot jij jouw kansen op die ene baan! Ben jij op zoek naar inspiratie voor het maken van een origineel CV? Dan zit je hier goed! Wij hebben een aantal ideeën voor jou op een rijtje gezet!

Bouw een website als CV

Wil jij opvallen tussen alle andere sollicitanten? Kies dan voor een website als CV! Met een eigen website kom je niet alleen professioneler over, maar ben je ook beter vindbaar voor recruiters. Verder geeft een website als CV jou natuurlijk meer vrijheid wat betreft ontwerp en inhoud vergeleken met een profiel op een vacaturesite. Maar wat zet je dan op je eigen website? Denk bijvoorbeeld aan relevante video’s, een portfolio met foto’s, blogpost over jouw vakgebied of ander eigen werk. Jouw eigen website moet je vervolgens wel actief promoten op social media kanalen zoals LinkedIn en Facebook!

Maak een video-cv

Baal jij ervan dat jouw sprankelende persoonlijkheid niet overkomt op een papieren CV? Kies dan voor een video-cv! Een video-cv is eigenlijk een korte pitch waarin je vertelt wie jij bent, wat jij zoekt in een baan, waar je energie van krijgt, en wat jij het bedrijf te bieden hebt. Een goede video-cv duurt maximaal anderhalve minuut. Houd een video-cv vooral kort en maak het zo persoonlijk mogelijk. Een recruiter kan vaak aan jouw video-cv zien of jij goed past bij het bedrijf en bij de functie.

Val op met een prezumé

Ben jij creatief en wil jij dat laten zien op jouw CV? Gebruik dan de tool Prezi voor het maken van een opvallend CV, oftewel een prezumé. Met je prezumé laat je zien dat je oog hebt voor detail en dat je innovatief bent. Een ander voordeel: in de online tool Prezi kun je heel gemakkelijk je prezumé delen via LinkedIn, Facebook of Twitter.

Vergeet niet te vertellen waar je goed in bent en waarom jij geschikt bent voor de baan. Ontdek wat je sterke punten zijn, zodat je weet wat je over jezelf kan vertellen tijdens een sollicitatie. Succes gegarandeerd!

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Diversen artikelen