Facebook

Een Facebook account openen en een profiel aanmaken

Home Facebook Een Facebook account openen en een profiel aanmaken

Als je je hebt aangemeld bij Facebook kun je gaan connecten met miljoenen andere mensen om te zien wat ze meemaken, te ontdekken wat ze bezighoudt en wat ze leuk vinden. Maar eerst moet je een profiel aanmaken. Hieronder lees je hoe je een Facebook profiel aanmaakt in 4 stappen.

  1. Installeer de Facebook app

Als je jezelf hebt aangemeld bij Facebook kun je de app installeren op je smartphone of tablet. Klik op de button “Installeren” en download en installeer de officiële app, die je volledige toegang tot je account geeft. Na het downloaden kunt je de app openen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Je kunt Facebook installeren vanaf een desktop en elk mobiel device.

  1. Stel je voorkeuren in

Als je klaar bent met het instellen van de app, open je de app en tik je op de instellingen.

Ga naar de tab ‘Sta deze apps toe om mijn account te gebruiken’. Hiermee kun je andere apps zoals je agenda en je contacten toestemming om te synchroniseren met je Facebook account. Dat doe je door de virtuele schakelaars die aan specifieke apps zijn gekoppeld aan of uit te zetten.

  1. Maak een Facebook profiel

Je kunt nu informatie toevoegen aan je profielpagina. Je hebt hier ook de mogelijkheid om een profielfoto toe te voegen. Gebruik een profielfoto waarop je herkenbaar bent, dan kunnen je vrienden je makkelijker vinden. Daarnaast kun je ook een Cover foto kiezen. Hier kun je een foto toevoegen die iets over jouw interesses zegt, bijvoorbeeld een foto die je gemaakt hebt tijdens een reis.

  1. Werk je contacten bij

Facebook draait om het leggen van contacten. Je kunt nu mensen aan je Facebook profiel toevoegen, denk aan je vrienden, familieleden, collega’s of teamgenoten. Klik op de button “Contacten bijwerken” om vrienden toe te voegen. Hierdoor krijgen ze toegang tot jouw facebook pagina. Je kunt in Facebook naar mensen die je kent zoeken op hun naam, e-mailadres of telefoonnummer.

  1. Maak je profiel privé. 

Je moet beslissen wie toegang heeft tot jouw profiel en wie niet. Facebook beheert en heeft toegang tot al je gegevens zodra je een account aanmaakt. Je kunt echter enkele beperkingen stellen. We raden je aan om die beperkingen al vanaf het begin in te stellen, anders vergeet je het misschien en staat je account open voor iedereen. Om dit te doen ga je naar privacy instellingen en tools. Je kunt hier bijvoorbeeld bepalen wie jouw posts mogen zien, wie jou een vriendschapsverzoek mag sturen en bepalen of mensen je telefoonnummer of e-mailadres mogen gebruiken om je te vinden.

Als je deze stappen doorlopen hebt is jouw Facebook account klaar om te gebruiken. Je kunt later altijd nog je profiel aanpassen of een andere foto kiezen. Als je na het instellen van je profiel bent uitgelogd kun je heel eenvoudig weer inloggen door naar Facebook.com te gaan en hetzelfde email adres in te voeren dat je eerder hebt gebruikt om je account aan te maken.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Facebook artikelen