Facebook heeft aangekondigd dat de nieuwe naam voor Facebook, Meta gaat worden. Dat is de nieuwe naam van het moederbedrijf waaronder Facebook zal komen te vallen. Ook andere bekende apps als Instagram en Whatsapp komen onder moederbedrijf Meta te vallen.

Met deze naamswijziging en structuur wijziging wil het bedrijf aangeven dat het meer is dan alleen sociale media. Meta is afkomstig van het woord metaverse. Hierbij willen ze naast social media ook in zetten op het ontwikkelen van een metaverse. Een metaverse is een online wereld waarin iedereen interactief kan rondkijken en integreren. Veel van deze “nieuwe” dingen zijn mogelijk gemaakt door kunstmatige intelligentie.

Deze naamswijziging komt ook goed uit door alle schandalen rondom privacy, desinformatie en haatzaaien die de afgelopen tijd een minder gunstig beeld gaven aan de naam Facebook. En iets wat ze niet willen is dat hun waardevolle bedrijf zomaar ten onder gaat. De omzet van Meta in het eerste kwartaal van 2022 was dan ook bijna 28 miljard dollar.

Wat je misschien ook interessant vind

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang updates* over nieuwe opties op social media platformen

*maximaal 1 keer per maand

Je gaat akkoord met onze Privacy Policy.