Facebook

Wat te doen bij een Facebook storing?

Home Facebook Wat te doen bij een Facebook storing?

Facebook is een van die services waar je moeilijk zonder kunt. Je gebruikt de app waarschijnlijk om contact te hebben met vrienden, familie en collega’s, en je kijkt regelmatig of er nog iets nieuws is gebeurd. Je kunt dus last krijgen van afkickverschijnselen als je merkt dat de Facebook app niet meer werkt. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt proberen om dit probleem op te lossen of te omzeilen.

Wat te doen als Facebook app niet meer werkt?

Werkt de Facebook app niet meer? Je vind hier 8 handige tips die je kunt proberen om de app weer op gang te krijgen.

  1. Herstart de Facebook app

Soms loopt een app wel eens vast. Meestal kun je het probleem verhelpen door de app te sluiten, te verwijderen uit de lijst met recent gebruikte applicaties, en opnieuw te starten.

  1. Herstart de computer, telefoon of tablet

Het kan ook zijn dat je computer, telefoon of tablet is vastgelopen. Als het herstarten van de app niet werkt kan het helpen om je device uit te zetten en opnieuw te starten.

  1. Update de Facebook app 

Werkt het herstarten van de app of het device niet? Zorg er dan voor dat de app volledig is bijgewerkt in de app store. Facebook pusht regelmatig updates naar zijn app voor beveiligings updates en bugfixes. Als gevolg hiervan is het mogelijk dat de oudere versies van de app niet meer functioneren. Voordat je gaat updaten is het verstandig om eerst de instellingen in je telefoon te openen en de beschikbare opslagruimte te controleren. Als je apparaat minder dan 100 MB aan opslagruimte heeft, moet je mogelijk eerst wat ruimte vrijmaken om de app te kunnen updaten.

  1. Verwijderen en opnieuw installeren

Als dat niet werkt, kun je proberen om de Facebook app te verwijderen. Daarna start je apparaat opnieuw op en ga je naar de app store om de app opnieuw downloaden en te installeren.

  1. Check of Facebook down is

Kijk op een website als ‘Down for Everyone’ of ‘Down Detector Site’ om te zien of de Facebook server down is. Als dat zo is, kunt je niet veel meer doen dan wachten.

  1. Check jouw internetverbinding

Is de Facebook server niet down, dan ligt het misschien aan jouw internetverbinding. Bezoek een willekeurige andere website om te controleren of uw verbinding werkt. Zo niet, check dan bij je provider of er een netwerkstoring is. Als dat zo is kun je wederom alleen maar wachten totdat het probleem verholpen is.

  1. Check of je browser werkt

Is Facebook niet down en heb je gewoon een internetverbinding, dan kan er iets mis zijn met je browser. Wis de browsercache en alle cookies, of probeer Facebook te openen in een andere browser. Als Facebook nu wel werkt, is er mogelijk iets mis met jouw huidige browser.

  1. Gebruik de Facebook Lite app

Als je geen zin hebt om het probleem op te lossen is er een onmiddellijke oplossing beschikbaar: Facebook Lite, de mobiele app van Facebook. Dit is een lichtgewicht, voor mobiele browser geoptimaliseerde app die bijna alles kan wat de gewone Facebook app kan, inclusief meldingen. Sommige mensen vertrouwen volledig op de mobiele Facebook app en hebben de gewone Facebook-app verwijderd. De mobiele app gebruiken heeft ook nog een bijkomstig voordeel. De batterij op je telefoon loopt minder snel leeg en de app neemt minder ruimte in beslag.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Facebook artikelen