Instagram

3 tips voor bedrijven met een Instagrampagina

Home Instagram 3 tips voor bedrijven met een Instagrampagina

Wil je meer succes met je Instagram pagina voor je bedrijf? In deze nieuwe blog geven we je 3 handige tips die je kunt toepassen om meer succes te halen uit je Instagram pagina.

Tip 1: Maak een contentplanning

Als je een Instagram bedrijfspagina hebt, is het belangrijk om een contentplanning op te stellen voordat je aan de slag gaat met Instagram. Het is niet genoeg om alleen maar te posten wanneer je iets te melden hebt; je moet ook zorgen dat je content interessant, informatief en relevant is voor je doelgroep. Je kunt hierbij denken aan blogposts, foto’s, video’s, enzovoort. Zorg ervoor dat je weet wat je wilt gaan posten voordat je begint, zodat je niet in de verleiding komt om alles maar bij elkaar te gooien.

Tip 2: Instagram take over

Laat werknemer voor 1 dag of een week het account overnemen. Hoe leuk is dat? Let wel op het volgende: Wanneer een bedrijf Instagram overneemt van een werknemer, is het belangrijk om een aantal dingen in gedachten te houden. Ten eerste moet de werknemer toestemming geven voor het overnemen van zijn of haar account. Als dit niet het geval is, kan de werknemer mogelijk aanklagen wegens inbreuk op zijn of haar privacyrechten. Daarnaast moet het bedrijf ervoor zorgen dat alle posts op het account relevant zijn voor het merk en de doelgroep van het bedrijf. Het is ook belangrijk om te voorkomen dat er spam wordt geplaatst op het account. Tot slot moet het bedrijf regelmatig nieuwe content plaatsen om het interessant te houden voor volgers.

Tip 3: Stories en Reels

Bedrijven kunnen op Instagram leuke stories en reels maken die aansluiten bij hun doelgroep. Het is belangrijk om content te maken waar je doelgroep interesse in heeft. Denk bijvoorbeeld aan een behind the scenes story van hoe jouw product gemaakt wordt of een reel over een dag in het leven van een werknemer. Op deze manier kan je bedrijf zich onderscheiden van andere bedrijven en laat je zien dat er achter het bedrijf ook echt mensen staan.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Instagram artikelen