Instagram

3 voordelen van adverteren op Instagram

Home Instagram 3 voordelen van adverteren op Instagram

Steeds meer bedrijven ervaren de voordelen van online adverteren op social media. Een uitgekiende campagne kan voor een ontzettend rendabele campagne zorgen. Het grote voordeel van adverteren op social media is dat dit kan met een klein budget. Zelf met een klein budget is het mogelijk om te zorgen voor een groot bereik. Hieronder hebben we de 3 grootste voordelen van adverteren op Instagram.

Voordeel 1. Targetten van je doelgroep

Bij het adverteren op social media is het ontzettend gemakkelijk om specifiek je doelgroep te targeten. Het brede aanbod targetting opties, zoals gedrag, interesses, locatie, leeftijd en geslacht, maakt het eenvoudig om zeer specifiek jouw doelgroep te bereiken.

Ook is het bij Instagram mogelijk om remarketing in te zetten. Met remarketing worden bezoekers van je website die mogelijk nog twijfelen opnieuw getarget om actie te ondernemen. Dit zorgt ervoor dat bezoekers, die nog geen bestelling hebben geplaatst, opnieuw getarget worden met jouw producten of diensten. Dit is een erg effectieve manier om potentiële klanten met twijfels om te zetten in een klant.

Voordeel 2. Hoogste betrokkenheid

Van alle social media kanalen heeft Instagram nog altijd de hoogte betrokkenheid onder haar gebruikers. Statistieken laten zien dat social mediagebruik afneemt, vooral bij mediakanalen als Twitter en Facebook. Bij Instagram blijft de betrokkenheid erg hoog. 

Voordeel 3. Instagram shopping

Sinds de komst van Instagram Shopping is het voelt het voor gebruikers erg natuurlijk om te shoppen via dit social media kanaal. Gebruikers zijn bekend dat ze in Instagram Shopping na het aantikken van de foto doorgestuurd worden naar de desbetreffende landingspagina van de adverteerder. Doordat dit zo natuurlijk voelt zullen de advertenties geen negatieve gevoelens oproepen. Een andere groot voordeel van Instagram Shopping is dat de gebruikers al met koopintentie aan het scrollen zijn, wanneer jouw producten of diensten opvallen bij je doelgroep dan zal dit gegarandeerd voor verkopen zorgen.

Zoek je een ervaren en professionele partij voor het uitbesteden van social media advertising? Blue Dragon heeft jarenlange ervaring en heeft bewezen effectieve social media campagnes op te zetten.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Instagram artikelen