Instagram is al jaren razend populair. Ook veel bloggers zijn actief op dit social media kanaal. Via Instagram is het namelijk mogelijk om je blogartikelen beter onder de aandacht te brengen. Echter is het promoten van je blog nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Daarom geven we hieronder 5 tips voor het promoten van je blog via Instagram.

aanrader
Design jouw eigen Instagram shop

Wat je leert tijdens deze training:

  • Hoe je jouw saaie Instagram shop kunt designen naar jouw eigen huisstijl
  • Hoe je die hele meute aan producten kunt opdelen in logische collecties
  • Hoe je banners aanmaakt in de Facebook en Instagram shop
  • Hoe je vandaag nog een aantrekkelijke shop neerzet voor jouw volgers
Plug and pay - Design jouw eigen Instagram shop

Tip 1. Quotepost

Het plaatsen van een post met een quote uit je blog is ontzettend goed voor de afwisseling, maar maakt ook direct mensen nieuwsgierig om je laatste blog te lezen. Verwerk daarom een spraakmakende quote uit je blog op het plaatje. Ook kun je de titel van je blogpost op het plaatje zetten. Denk wel aan het maken van posts in dezelfde stijl, dit zorgt voor een goede branding.

Tip 2. Stel een vraag

Je wilt natuurlijk dat je post op Instagram de aandacht trekt van potentiele lezers van je blogs. Een goede manier om je doelgroep te betrekken bij je verhaal is het stellen van een vraag op je plaatje. Dit zorgt voor meer interactie, waardoor je post uiteindelijk meer onder de aandacht komt.

Tip: ben je op zoek naar bloggers om je bedrijf te promoten? Via deze website vind je interessante bloggers!

Tip 3. Gebruik Instagram stories

Je blogpost promoten door je nieuwe blog toe te voegen aan je verhaal op Instagram is natuurlijk een goede manier om lezers te bereiken. Echter is het toevoegen van één slide niet de meest effectieve methode. Instagram Story leent zich namelijk perfect om een verhaal te vertellen. Deel daarom een korte samenvatting samenvatting die je volgers nieuwsgierig maakt om je blog te lezen.

Een link naar de homepage van je website is natuurlijk een goede manier om bezoekers op je website te krijgen, maar het is natuurlijk effectiever als je bezoekers direct door kunt sturen naar blogs of pagina’s die voor hen interessant zijn. Gebruik daarom een link service als Linktree of Linkin.bio, daarmee kan je een keuzemenu maken.

Tip 5. Promoot “live” je blogs

Durf jij het om live te gaan op Instagram? Dan is het promoten van je blogs door live te gaan absoluut een aanrader. Volgers krijgen een notificatie dat je live gaat, waardoor ze getriggerd worden om naar je blog te gaan.

Wat je misschien ook interessant vind

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang updates* over nieuwe opties op social media platformen

*maximaal 1 keer per maand

Je gaat akkoord met onze Privacy Policy.