Instagram

Hoe krijg je een blauw vinkje?

Home Instagram Hoe krijg je een blauw vinkje?

Veel Instagrammers willen graag een blauw vinkje. Wat is een blauw vinkje op Instagram en hoe krijg je het? Vanaf september 2018 kan iedereen een blauw vinkje krijgen!
Maar dat gaat niet zomaar. We leggen het je uit in dit artikel.

Wat is een blauw vinkje op Instagram?

Maar wat betekent een blauw vinkje Instagram eigenlijk? Net zoals op andere social media kanalen als Twitter en Facebook geeft een blauw vinkje aan dat jouw (bedrijfs)profiel geverifieerd is. Het account is door Instagram zelf bevestigd. Dit gebeurt het snelst bij bekende personen of grote bedrijven. Dit blauwe vinkje is bedoeld om te voorkomen dat mensen zich voordoen als een ander.

Rico Verhoeven heeft een blauw vinkje

Hoe krijg ik een blauw vinkje?

Maar.. Hoe krijg je nu een blauw vinkje op Instagram? Je moet hiervoor de onderstaande stappen doorlopen om een aanvraag in te dienen:

1. Open Instagram en ga naar je profiel (je profiel moet openbaar zijn)
2. Ga naar het menu en ga naar instellingen
3. Klik hier op ‘Verificatie aanvragen’. Zie je hier de optie niet? Ga dan naar ‘Account’
4. Vul hier jouw naam (volledig) in en ‘bekend als’.
5. Kies een categorie
6. Vervolgens moet je een kopie van je Identiteitskaart maken. Hierop moet je naam en geboortedatum te zien zijn. Het is aan te raden om de foto goed te bewerken zodat je misbruik van je ID-kaar voorkomt.
7. Verzenden maar en afwachten…

Zorg dat je voldoet aan de servicevoorwaarden en richtlijnen voor de community van Instagram.

Let op: Instagram is niet gortig met het het uitdelen van blauwe vinkjes. Geduld is een schone zaak! Ben je afgewezen? Dan kun je na 30 dagen een nieuw verzoeken indienen.

Tips om een blauw vinkje te krijgen

Je wilt snel een blauw vinkje op Instagram. Maar hoe krijg je dit voor elkaar? Je moet uiteraard de bovenstaande stappen doorlopen, maar je kunt Instagram ook een handje helpen. Er zijn namelijk een aantail tips waardoor je sneller in aanmerking komt voor het krijgen van een blauw vinkje.

Verificatie aanvragen Instagram

Wil je een verificatie aanvragen op Instagram? Volg dan de onderstaande stappen.

– Ga naar je Instagram profiel
– Zorg ervoor dat je profiel openbaar is
– Ga naar Instellingen
– Kies voor ‘Verificatie aanvragen’
– Doorloop alle stappen

Je weet nu hoe je een verificatie op Instagram kunt aanvragen. Het is niet gezegd dat je daadwerkelijk een verificatie door middel van een blauw vinkje krijgt. Wel hebben we een aantal tips voor je die je kunnen helpen bij het krijgen van een verificatie op Instagram. Deze lees je hieronder.

#1 Zorg voor veel volgers

Alles draait om volgers. Hoe meer volgers je hebt, des te groter de kans is dat Instagram jou een blauw vinkje geeft. Zorg dus voor veel volgers op je account. Misschien heb je de vraag: Bij hoeveel volgers op Instagram krijg je een vinkje? Er is geen minimum aantal volgers bekend bij hoeveel volgers je een vinkje krijgt. Ons advies is: hoe meer volgers je hebt, hoe groter de kans dat jouw aanvraag voor een vinkje gaat lukken!

Hoe krijg je meer volgers? Pas de onderstaande tips toe.

1. Gebruik veelgebruikte hashtags
Als je populaire hashtags gebruikt in je posts, zal dit snel meer volgers opleveren. Mensen zoeken immers op deze hashtags en dan bestaat de kans dat jouw post gezien wordt!

2. Zorg voor een actief profiel
Duh! Denk je misschien. Maar een actief profiel is heel belangrijk om geen volgers te verliezen. Zorg dat je wekelijks minimaal 2 of 3 posts plaatst!

3. Promoot jouw account
Maak je gebruik van andere social media kanalen? Promoot hier dan jouw Instagram account om meer volgers te krijgen.

#2 Verifieer en koppel je Facebookprofiel

Door je Facebook-account (zowel persoonlijk als zakelijk) te laten verifieren en koppelen aan je Instagram-account, heb je meer kans dat jouw Instagram-account straks ook een blauw vinkje krijgt.

#3 Houd je account natuurlijk

Ga dus geen volgers of likes kopen. Dit heeft Instagram snel genoeg door en dat zal er voor zorgen dat je zeker geen blauw vinkje op je profiel krijgt. Wees ook geen Dotan :-). Krijg je veel spamreacties? Verwijder deze reacties dan. Een natuurlijk Instagram-account is belangrijk.

#4 Laat zien wie je bent

Klinkt logisch, maar door het posten van persoonlijke foto’s kun je aan Instagram laten zien dat jij daadwerkelijk degene bent die achter het account zit. Medewerkers van Instagram beoordelen namelijk handmatig of jij wel of geen blauw vinkje krijgt. Zorg dus voor persoonlijke foto’s waar je zelf opstaat, daarmee bewijs wie je bent.

Blauw vinkje Instagram hack, is die er?

We zullen je direct uit de droom helpen: Nee, er is geen hack waarmee jij een blauw vinkje op Instagram krijgt. Wel kan je de bovenstaande tips toepassen om sneller een geverifieerd Instagram-account te krijgen.

Blauw vinkje op Instagram kopen?

In 2017 kwam de NOS met het bericht dat Instagram medewerkers zich laten omkopen door tussenpersonen. Voor flinke bedragen kon je bij deze tussenpersonen een blauw vinkje kopen. Ons advies: GEEN blauw vinkje op Instagram kopen. Vroeg of laat komt dit aan het licht en zal je jouw blauwe vinkje kwijtraken. Of nog erger: nooit moor het gewilde vinkje krijgen.

Meer uitleg van Instagram blauwe vinkje

Instagram is een social media platform waarmee mensen foto’s en video’s kunnen delen. Het is eigendom van Facebook en volgens Alexa heeft het vanaf in 2020 ongeveer 1,5 miljard maandelijkse actieve gebruikers.
Het blauwe vinkje werd oorspronkelijk in 2011 op Instagram geïntroduceerd als een manier voor gebruikers om te weten of hun account door het bedrijf is geverifieerd of niet. In de loop van de tijd is het echter een symbool van geloofwaardigheid geworden voor Instagram-accounts, vooral degenen die door het bedrijf zijn geverifieerd. Het blauwe vinkje wordt gezien als een uitnodiging om deel te nemen aan wat Facebook “de feedbackloop” noemt – waar mensen reacties achterlaten op berichten die worden gedeeld en elkaars berichten volgen om op de hoogte te blijven van wat ze wel of niet leuk vinden zoals over deze berichten.

Vertrouwen blauwe vinkje

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Instagram artikelen