Instagram

Handig: Facebook Creator Studio gebruiken voor Instagram

Home Instagram Handig: Facebook Creator Studio gebruiken voor Instagram

Misschien ken je de Facebook Creator Studio wel. Dat is een handige tool van Facebook voor bedrijven om Facebook berichten in te plannen, statistieken van je pagina in te zien, berichten te beheren en meer. Maar wist je jouw Instagram-account kunt koppelen en daardoor ook je Instagram-account kunt beheren? Super handig! In dit artikel leggen we je uit wat je allemaal kunt, zodra je jouw Instagram account hebt gekoppeld.

Instagram bedrijfsprofiel of creator-account is vereist

Let op: om gebruik te kunnen maken van de Creator Studio heb je of een Instagram bedrijfsprofiel of creator-account nodig. Zorg ervoor dat je dus een zakelijk Instagram account hebt of maak een Creator Studie account aan.

Instagram account aan Facebook Creator Studio koppelen

Het koppelen van je Instagram account aan Facebook Creator Studio is erg eenvoudig en is binnen enkele stappen geregeld.

Ga naar naar Facebook Creator Studio toe. Koppel hier je Instagramaccount aan je Facebookpagina. Log in met je Instagram gegevens. Hiermee maak je de koppeling die nodig is.

De inhoudsbibliotheek

Zodra je bent ingelogd, zie je als eerste de inhoudsbibliotheek van jouw account. Je ziet hier alle inhoud van jouw Instagram-account. Zoals geplaatste berichten, video’s, maar ook berichten die ingepland staan. Want dat kan ook met deze tool. Je lees hier hoe je Instagram berichten kunt inplannen via Facebook Creator Studio.

Berichten en IGTV video’s

Via de blauwe knop links bovenin kun je heel gemakkelijk een bericht of IGTV video maken. Doorloop de stappen en maak je bericht of IGTV video. Je kunt allerlei instellingen meegeven en instellen dat je bericht op Facebook wordt geplaatst. Is dat aan te raden? Dat hangt per bericht af. Soms is het beter om je berichten af te stemmen op je kanaal en doelgroep, waardoor je bericht dus iets aangepast zal moeten worden.

Statistieken inzien van je Instagram account

Wat super handig is aan Facebook Creator Studio is het inzien van statistieken van je Instagram-account. Zo kun inzien hoe je account presteert en hoeveel bereik je genereert, maar je kunt ook inzoomen op je doelgroep. Zo kun je zien wat de gemiddelde leeftijd is van je doelgroep of het geslacht. Daarnaast kan je ook zien wanneer jouw volgers online zijn. Die informatie kun je gebruiken om je berichten op af te stemmen.

Ontdek de beste tijd voor je Instagram post

Een voordeel van de Facebook Creator Studie is, dat deze tool je inzicht biedt in je doelgroep en volgers. Zo kun je ontdekken wanneer ze online zijn en wanneer je dus het best een post kunt plaatsen.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Instagram artikelen