Instagram

Hoe een Instagram foto opslaan

Home Instagram Hoe een Instagram foto opslaan

Instagram staat vol met foto’s. En soms kan het gebeuren dat je graag een foto wilt opslaan op je telefoon op computer. Het nadeel is dat Instagram hier zelf geen manier voor aanbied. Maar gelukkig zijn er andere manieren waardoor je toch een Instagram foto kunt opslaan!

Mag je foto’s van Instagram opslaan of downloaden?

Het is belangrijk om te weten dat je niet zomaar Instagram foto’s mag opslaan of downloaden op je telefoon.De voorwaarden van Instagram zijn erg duidelijk. Je moet het auteursrecht hebben op content die je op het platform plaatst. Nu zal je hier niet zo snel problemen mee krijgen als je een foto opslaat op je telefoon of computer, maar het is altijd beter om eerst toestemming te vragen aan het account als je een foto wilt downloaden en/of gebruiken. Als je commerciële doeleinden hebt met de foto, dan in toestemming altijd verplicht. Je leest hier meer over het gebruik van Instagram foto’s.

Foto’s archiveren op Instagram

Instagram heeft een speciale archieffunctie waarom je foto’s kunt archiveren. Deze functie kun je dus beter gebruiken als je foto’s wilt opslaan en niet persoonlijk wilt gebruiken. Sommige beelden wil je immers bewaren en daarvoor is deze functie uitstekend geschikt!

Instagram foto opslaan op telefoon

Wil je een Instagram foto opslaan op je telefoon? Wij leggen je hieronder uit hoe je dat doet.

Instagram foto opslaan op iPhone (iOs) en Android

Wil je een foto van Instagram opslaan? Dat kan op verschillende manieren. Lees ze hieronder:

1: Maak een screenshot van de foto

De simpelste manier. Maak een screenshot van de foto. De kwaliteit wordt hierdoor wel een stuk minder en je zult de foto vaak even bij moeten knippen. Een handige manier om foto’s op te slaan, maar niet de beste!

2. Gebruik een app als Quicksave

Deze app is beschikbaar voor zowel Android als iOS toestellen. Hiermee kun je jouw gewenste foto’s opslaan. Let wel op dat je deze app hiervoor toegang geeft om ook je eigen Instagram gegevens te bekijken en/of wellicht uit te wisselen met andere partijen. Bedenk goed of je dit wilt en lees de voorwaarden dus goed door.

3. Gebruik een speciale website om Instagram foto’s op te slaan

Je kunt ook via speciale websites foto’s van Instagram downloaden. Zoek in Google op ‘Dinsta’ of ‘Downloadgram’. Via deze websites kun je jouw gewenste foto’s eenvoudig downloaden. Let wel op welke websites je gebruikt. Sommige van deze websites laten malware achter op je computer. Zet je virusscanner dus aan als je via dit soort websites foto’s gaat downloaden.

4. Gebruik 4K Stogram

4K Stogram is een programma (voor Windows en MacOS) waarmee je Instagram kunt viewen (bekijken) en je kunt verschillende zaken downloaden. Zoals foto’s, video’s en verhalen van Instagram accounts. Je kunt starten met een gratis profiel. Bij ongelimiteerd gebruik moet je betalen voor het gebruik van dit programma. Let wel op dat je programma’s hiervoor toegang geeft om ook je eigen Instagram gegevens te bekijken en/of wellicht uit te wisselen met andere partijen. Bedenk goed of je dit wilt. Lees de voorwaarden hier dus ook goed door.

5. Download de Instagram foto via de broncode van de website

De laatste manier de we willen toelichten is het downloaden van de foto via de broncode van de website. Dit is een gratis (en de meest veilige) manier om Instagram foto’s te downloaden. Dit doe je via je computer. Hiervoor heb je wel wat technische kennis nodig en je moet de onderstaande stappen volgen:

Ga naar het Instagram account waarvan je de foto wilt downloaden. Open de post waarin de foto staan. Klik met je rechtermuisknop op de foto en kies voor ‘inspecteren’. Je ziet nu allerlei code op je scherm. Ga op zoek naar de URL van de foto, zoals het plaatje hieronder. Je kunt op de link klikken en de foto zal zich openen op je scherm. Vervolgens kun je de foto opslaan op je computer.

Let op: het downloaden of opslaan van Instagram en het gebruiken van programma’s en/of websites hiervoor is altijd op eigen risico.

Instagram foto downloaden

Een Instagram foto downloaden kan op precies dezelfde manier als het opslaan van een foto. Binnen enkele klikken kun je dus een Instagram foto downloaden. Let op: net zoals bij een Instagram foto opslaan, is het downloaden ervan altijd op eigen risico. Wil je een Instagram foto downloaden en gebruiken? Zorg ervoor dat je toestemming hebt om dit te mogen doen.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Instagram artikelen