Instagram

Hoe werkt Instagram?

Home Instagram Hoe werkt Instagram?

Hoe werkt Instagram? Het is een vraag die dagelijks gesteld wordt. Maar Instagram, wat is dat eigenlijk? Het eerst is het belangrijk om te weten wat Instagram precies is. Instagram is een populair social media kanaal en is onderdeel van Facebook. Facebook heeft Instagram in het verleden gekocht. Er werd zelfs meer dan een miljard voor betaald! Instagram is het snelst groeiende social media kanaal in Nederland. Op Instagram kun je foto’s en updates plaatsen. Een ander populair onderdeel is het maken van stories. Deze stories zijn 24 uur zichtbaar op het account van iemand die het deelt. Na deze 24 uur wordt de storie automatisch verwijderd. Het is een heel populaire feature van Instagram. Verderop in het artikel kun je er meer over lezen. Lees nu onze Instagram uitleg en ontdek wat je allemaal met Instagram kunt.

Hoe Instagram gebruiken?

Heb je de vraag hoe je Instagram kunt gebruiken? Geen zorgen! Wij gaan het je uitleggen op deze pagina. Vrijwel alles van Instagram komt aan bod. Lees deze hele pagina door en je leert binnen enkele minuten hoe je Instagram gebruikt.

Nu je weet wat Instagram ongeveer is, is het tijd om te kijken hoe Instagram werkt. Gelukkig is Instagram heel makkelijk te gebruiken. Er zijn vijf basisknoppen:

  • Home (het huisje): hier staan alle net geplaatste foto’s van de mensen die jij volgt. Onder deze knop kun je foto’s liken of een reactie op de foto’s geven.
  • Zoeken (het loepje): in de zoekbalk kun je personen of foto’s zoeken. Ook komen op deze pagina willekeurige foto’s en filmpjes van andere Instagrammers naar voren.
  • Foto maken/toevoegen (de camera): bij deze knop kun jij je eigen foto’s maken of toevoegen. Zodra je een foto hebt gemaakt, kun je hier een filter overheen zetten. Wanneer je verder klikt, kun je onder je foto een beschrijving zetten. Klaar? Plaatsen maar!
  • Activiteit (tekstballon): hier kun je zien welke foto’s jouw volgers allemaal liken. Daarnaast kun je hier zien wie jouw foto’s hebben geliked en wie jou volgen.
  • Jouw profiel (het poppetje): de naam spreekt al voor zich. Onder dit knopje kun je jouw profiel bekijken. Hier komen al jouw foto’s te staan en zie je in één oogopslag hoeveel volgers je hebt en hoeveel mensen jij volgt. Daarnaast kun je hier je profiel bewerken en je instellingen veranderen.
Hoe werkt Instagram

Welke soort foto’s vind je op Instagram?

Daar is heel makkelijk antwoord op te geven: alle soorten. Met miljoenen gebruikers, die per maand 55 miljoen foto’s plaatsen, is er zo’n beetje van elk moment al een foto gemaakt. Een geboorte? Check! Een trouwerij? Check! Een selfie? Dubbelcheck! Toch laat Instagram niet alles toe. Wanneer je als gebruiker een naaktfoto plaatst, heb je een grote kans dat deze foto direct wordt verwijderd. En als je vaker dan één keer een naaktfoto plaatst, heb je zelfs de kans dat Instagram je hele account verwijdert. Naakt is gewoon not done.

Instagram uitleg voor beginners

Instagram voor beginners. Wil je een complete uitleg over Instagram? Dan doe je er goed aan onze website te bekijken of om boeken over Instagram te lezen. Hierin krijg je een complete uitleg van Instagram. Het is belangrijk om te weten dat je een minimale leeftijd moet hebben om Instagram te kunnen gebruiken. Lees hier hoe oud je moet zijn voor Instagram. Als je een beginner bent met Instagram, kun je hieronder rustig verder lezen.

Instagram voor bedrijven

Ook steeds meer bedrijven zijn actief op Instagram. Ze plaatsen berichten, maken stories en maken gebruik van de swipe-up funtie. Wil jij het maximale uit jouw zakelijke Instagram-account halen? Lees dan zeker deze tips. Dit zijn concrete tips waar je direct mee aan de slag kunt om meer uit jouw bedrijfsaccount te halen.

[affiliate id=”5001″]

De beste boeken over Instagram:

Er zijn veel boeken over Instagram geschreven. De beste boeken hebben we voor je op een rijtje gezet.

Bekijk hier het lijstje met Instagram boeken.

Wie zien mijn foto’s op Instagram?

Instagram heeft net zoals alle andere social media goede privacyinstellingen. Je kunt ervoor kiezen dat iedereen je foto’s kan zien, maar je kunt ook heel gemakkelijk via instellingen je profiel afschermen voor de buitenwereld. Alleen jij én degene die jij toestemming hebt gegeven (je volgers) kunnen dan je foto’s en filmpjes zien. En irriteert iemand je? Dan kun je diegene gewoon blokkeren!

Waar vind ik de app Instagram?

Instagram is te downloaden op mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets, maar ook kun je Instagram op je pc installeren. Wanneer je ‘Instagram’ intypt in Google PlayStore, AppleStore of gewoon op Google, komt de app direct tevoorschijn. Een klik op de installatieknop en de app staat op je apparaat. Nu moet je alleen nog een account aanmaken, maar dat is binnen een paar minuten geregeld. Lees ook ons artikel over Instagram Android uitleg.

Welke Instagram Symbolen zijn er?

Op Instagram zijn er voor symbolen te vinden. Denk aan hartjes, bloemetjes, poppetjes, voertuigen en ga zo maar door. Deze symbolen kun je in een bericht of storie gebruiken. Deze symbolen worden ook emojis genoemd. Er komen steeds weer nieuwe emojis bij.

Instagram tekens

Op Instagram kun je diverse tekens gebruiken. Deze kun je vinden op je toetsenbord als je een bericht of storie maakt, maar je kunt ook online op zoek gaan naar Instagram tekens. Er zijn namelijk speciale websites waar je deze Instagram tekens kunt vinden. Deze tekens kun je kopiëren en vervolgens in je bericht plakken.

Uitleg Instagram stories

Instagram stories, misschien heb je er wel wat van gehoord. Het is misschien wel de belangrijkste functie van Instagram. Maar wat is het precies? We gaan het je haarfijn uitleggen. Lees meer over Instagram stories. Binnen Instagram stories kun je ook de swipe-up functie inzetten.

Mijn account verwijderen

Wil je je Instagram verwijderen? Dat kan! Daar leggen we je uit hoe je jouw Instagram account verwijdert of deactiveert. Je kunt ook je account (tijdelijk) opzeggen.

Volgers op Instagram

Hoe werkt Instagram en volgers? Wij leggen het je uit, ook vertellen we hoe je mensen kunt volgen en kunt ontvolgen.

Wat zijn volgers precies? Of wat is het verschil tussen volgers en volgers op Instagram?

Volgers verwijderen

Instagram volgers verwijderen? Dat kan! Wil je weten hoe dat werk? Je leest het hier.

instagram # (hashtags) gebruiken

Op Instagram kun een # (hashtag) gebruiken. Dit ‘hekje’ is overkomen waaien van Twitter. Dit platform begon er ooit mee. Door het gebruik van hashtags in je berichten, kun je meer zichtbaarheid krijgen voor je berichten. Als je populaire hashtags gebruikt, bestaat de kans dat mensen die zoeken op Instagram naar deze hashtags, jouw bericht zien. Wat vervolgens weer nieuwe volgers oplevert. Het gebruik van # hashthags is dus zeker aan te raden. Je plaatst gewoon een # voor een woord in je bericht. Bijvoorbeeld: #maandag of #voetbal.

Blauw vinkje

Instagram en een blauw vinkje. Hoe werkt dat nu precies? Wil je graag een blauw vinkje bij jouw Instagram profiel? Dat kan! Wij hebben er een uitleg over geschreven en geven je tips hoe jij een blauw vinkje krijgt.

Afmelden op andere apparaten

Wil je uitloggen op andere apparaten? Of denk je dat iemand anders ingelogd is onder jouw profiel? Er is manier om er voor te zorgen dat je uitlogt op andere apparaten. Lees hier verder.

Updates doorvoeren

Wil je weten hoe je Instagram updatet? Of wil je weten waar je de nieuwste versie van de Instagram app kunt vinden? Lees dan hier verder.

Berichten inplannen

Berichten inplannen op Instagram, hoe werkt dat precies? Dat kan met behulp van de Creator Studio van Facebook. Wil je weten hoe de Facebook Creator Studio voor Instagram werkt of wil je weten hoe je Facebook Creator Studio en jouw Instagram-account kunt koppelen? Lees dan de complete handleiding die we hebben gemaakt.

Tips

Tips krijgen over het gebruik van Instagram of wil je weten hoe je snel nieuwe volgers werft? Wij hebben een aantal handige tips voor je een rijtje gezet. Lees ze hier.

DM Instagram

Op Instagram kun je een DM sturen, dat is een direct message. Letterlijk vertaalt: een direct bericht. Wil je een direct message sturen? Lees hier hoe je dat doet.

Link in Bio

‘Link in Bio’ zie je veel voorbij komen op Instagram. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Lees hier wat link in bio betekent.

Instagram account geblokkeerd

Oeps.. Je Instagram account is geblokkeerd of iemand heeft jou geblokkeerd. Je leest hier hoe je deze blokkade kunt verhelpen. Van zowel Instagram als wel een blokkade van een van je volgers.

Hoe privé Instagram account bekijken?

Veel mensen vragen zich af of en hoe je een privé Instagram account kunt bekijken. Wij hebben er een uitleg over geschreven. Lees hier hoe je een privé Instagram account kunt bekijken.

Instagram algoritme

Instagram is een social media platform dat gebruikers de mogelijkheid biedt om foto’s en verhalen met elkaar te delen. Instagram is echter bekritiseerd vanwege zijn algoritmische feed die vaak inhoud voorstelt die gebruikers kunnen bekijken.
Het algoritme instagram is een voorbeeld van hoe technologie kan worden gebruikt om inhoud te genereren en met mensen om te gaan.
Algoritmen worden gebruikt in een verscheidenheid van verschillende industrieën, waaronder reclame, programmering, financiën, geneeskunde en recht. Algoritmen worden doorgaans gebruikt om grote hoeveelheden informatie efficiënt en snel te verwerken, zodat ze nauwkeurige resultaten kunnen opleveren. Je leest hier meer over het Instagram algoritme.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Instagram artikelen