Instagram

Hoeveel gebruikers heeft Instagram?

Home Instagram Hoeveel gebruikers heeft Instagram?

Hoeveel gebruikers heeft Instagram? En hoeveel komen er jaarlijks bij? Wij zochten het voor je uit!

Instagram, een van ‘s werelds meest populaire sociale media platforms, heeft sinds de oprichting in 2010 een aanzienlijke groei doorgemaakt. Door de combinatie van beeldgerichte inhoud en een gebruiksvriendelijk platform is Instagram geliefd bij een breed scala aan gebruikers, van tieners tot volwassenen en bedrijven. Maar hoeveel gebruikers heeft Instagram eigenlijk?

Volgens de meest recente gegevens, die afkomstig zijn van begin 2023, telt Instagram wereldwijd meer dan 1,5 miljard maandelijkse actieve gebruikers. Dit cijfer omvat mensen die ten minste één keer per maand inloggen en de app gebruiken. Het is belangrijk om op te merken dat deze groei van het aantal gebruikers exponentieel is geweest. In 2013, slechts drie jaar na de lancering, had Instagram al meer dan 100 miljoen gebruikers. Dit toont de snelle adoptie en populariteit van het platform aan.

Instagram heeft ook indrukwekkende dagelijkse gebruikersaantallen. Volgens Instagram zelf zijn er dagelijks meer dan 500 miljoen actieve gebruikers die regelmatig inhoud plaatsen, delen en reageren. Dit getal onderstreept de sterkte en levendigheid van de Instagram-community.

Bovendien is Instagram een wereldwijd platform. De Verenigde Staten blijven de grootste markt, met naar schatting meer dan 140 miljoen gebruikers. Echter, het platform heeft ook een sterke aanwezigheid in landen zoals India, Brazilië en Indonesië, wat het belang onderstreept van het vermogen van Instagram om zich aan te passen aan verschillende culturen en markten.

Hoewel Instagram bekend staat als een platform voor jongeren, laat de demografie van gebruikers een breder bereik zien. In 2023 meldde Instagram dat ongeveer 71% van hun gebruikers jonger is dan 35 jaar, wat aangeeft dat het platform inderdaad populair is bij jongere generaties. Echter, ongeveer 29% van de gebruikers is 35 jaar of ouder, wat het belang aantoont van Instagram bij oudere bevolkingsgroepen.

Wat betreft geslacht, toont het huidige onderzoek aan dat ongeveer 43% van de Instagram-gebruikers mannelijk is, terwijl 57% vrouwelijk is. Dit onderstreept de lichte vrouwelijke dominantie op het platform, hoewel het ook toont dat Instagram een populaire keuze is voor beide geslachten.

Deze statistieken geven een indrukwekkend beeld van de omvang en reikwijdte van Instagram. Ze tonen aan dat Instagram niet alleen een belangrijk onderdeel is van onze hedendaagse digitale cultuur, maar ook een krachtig platform is voor merken, bedrijven en individuen om hun verhalen te delen en met elkaar in contact te komen.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Instagram artikelen