Instagram

Instagram account aanmaken

Home Instagram Instagram account aanmaken

Zoek jij naar een leuke manier om je mooiste foto’s te delen met vrienden? Dat kan via een Instagram account. Dit is een mobiele applicatie, waarbij het enkel om de foto’s draait. Je kunt zelf foto’s delen, maar ook anderen volgen. Er zijn zelfs veel bekende mensen die tegenwoordig een Instagram account hebben. Wil je ook een Instagram account aanmaken? Wij leggen uit hoe je in enkele stappen een Instagram account aanmaakt.

Voordat je een Instagram account aan kunt maken

Instagram is een mobiele app, geschikt voor iOS, Android of Windows 8 of hoger. Dit betekent dat Instagram met name bedoeld is voor je smartphone of tablet. Op de computer kun je slechts je eigen account bekijken. Voordat jij je kunt registreren, moet jij daarom eerst de app downloaden. Dit kun je doen in de Store van je smartphone, afhankelijk van je type telefoon. Zodra je Instagram hebt geïnstalleerd, open je de applicatie en kun je beginnen met registreren van je Instagram account.

instagram app

Maken van Instagram account

In het startscherm kun jij je aanmelden of een Instagram account aanmaken. Bij het aanmaken van een Instagram account heb je een aantal keuzes. Je kunt je registreren via je telefoonnummer, e-maladres of via je Facebookaccount. Voor de eerste twee opties klik je onder in het scherm op ‘registreer je’. Vervolgens klik je op ‘registreren met e-mailadres of telefoonnummer’ en kun je kiezen van welke optie je gebruik wilt maken. Vul je gegevens in en volg de aanwijzingen in het scherm. Als je ervoor kiest om via Facebook een account aan te maken, klik je op het Facebook icoontje. De applicatie zal verbinding maken met Facebook.

instagram account aanmaken

Nog een aantal tips

Nadat je een Instagram account hebt aangemaakt, kun jij je gelijk aanmelden en beginnen. Plaats een leuke foto en laat vrienden weten dat je ook een Instagram account hebt aangemaakt. Via je Facebookaccount kun je kijken wie van je vrienden op Instagram zitten. Je kunt ze gelijk gaan volgen. Natuurlijk wil je dat je account goed is beschermd. Dit doe je door middel van een wachtwoord. Als jij je wachtwoord vergeet, heb jij je e-mailadres nodig om opnieuw toegang te krijgen tot je Instagram account. Vul daarom een geldig e-mailadres in bij het aanmaken van een Instagram account.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Instagram artikelen