Instagram

Instagram verwijderen

Home Instagram Instagram verwijderen

Op deze pagina vind je uitleg over hoe je een Instagram account verwijderd, welke stappen je moet doorlopen om je Instagram account te deactiveren en geven we een antwoord op veelgestelde vragen over het verwijderen van Instagram accounts. Staat jouw vragen over er niet tussen? Stel hem dan gerust per mail aan ons.

Hoe verwijder je een instagram account?

Hoe moet je een Instagram account verwijderen? Je maakt al een tijdje gebruik van Instagram, maar je wil ermee stoppen? Dit kan, dan kun je Instagram verwijderen. Je zou kunnen denken aan het tijdelijk deactiveren van je account of het permanent verwijderen van je Instagram account. Veel mensen maken gebruik van Instagram, omdat het erg populair is, je kunt hier foto’s delen met anderen. Maar hoe verwijder je je Instagram account?

Instagram Account deactiveren

Sommige mensen willen hun Instagram account deactiveren, zodat anderen de content niet meer kunnen zien. Maar dat hoeft niet. Je kunt namelijk ook naar de privacy instellingen gaan en mensen blokkeren of beperkingen opleggen. Op het moment dat je je account gaat deactiveren, dan worden de foto’s, de commentaren en ook de likes verborgen. Anderen kunnen het dan niet meer zien. Let op, want de content wordt niet helemaal verwijderd.

Wanneer je namelijk opnieuw in gaat loggen bij de dienst, dan is alles weer zichtbaar en toegankelijk voor jou. Je kunt je account van Instagram wel tijdelijk opschorten. Dit kan echter niet vanuit de Instagram app. Je moet naar de website van Instagram gaan en dan op de dienst inloggen klikken. Je gaat dan rechts bovenaan naar je gebruikersnaam en dan kies je profiel bewerken. Dan kies je voor account tijdelijk uitschakelen en dan volg jij de instructies op het scherm.

Het deactiveren van je Instagram-account is een stap die moet worden genomen als je even een pauze wilt nemen van het platform. Hoewel het niet wordt aanbevolen om je account te verwijderen, zijn er momenten waarop de inhoud op dit platform ongepast kan zijn en je het beste jouw Instagram account kunt deactiveren. Het deactiveren van Instagram is niet altijd eenvoudig, omdat je een paar stappen moet doorlopen om het proces met succes te voltooien. Als je dit echter allemaal hebt gedaan, hoef je niets meer te doen en Instagram zal vanaf nu voor alles zorgen. Wij leggen je uit hoe je precies te werk moet gaan om voorgoed vaarwel te zeggen tegen je account.

profiel bewerken instagram

Hoe Instagram account verwijderen?

Hoe verwijder je je Instagram account? Je Instagram account verwijderen, wil zeggen dat je de foto’s, video’s, volgers, commentaren en likes echt gaat verwijderen. Volg de onderstaande stappen om je Instagram account definitief te verwijderen

  1. Je kunt je account verwijderen door eerst in te loggen.
  2. Als je dan kiest voor het verwijderen van je account, dan zal er gevraagd worden waarom je dat wil. De feedback zal gebruikt worden om de diensten te verbeteren.
  3. Als je de vraag hebt beantwoord kun je kiezen voor account Instagram definitief verwijderen.
  4. Als je het later weer opnieuw wil gebruiken, dan kun je geen account meer aanmaken met dezelfde gebruikersnaam dan voorheen. Ook kun je je oude account niet opnieuw activeren. Denk goed na, voordat je je Instagram account gaat verwijderen. Je kunt ook altijd in het helpcentrum van Instagram kijken om te kijken hoe je jouw instagram account precies kunt verwijderen.

instagram-verwijderen

Instagram profiel verwijderen

Een Instagram profiel verwijderen, hoe doe je dat precies? Hierbij is het van belang om aan te geven dat een profiel hetzelfde is als een account. Wanneer je een Instagram profiel verwijderd, verwijder je dus je complete Instagram account. Het verwijderen van een Instagram profiel gaat dus op dezelfde manier als het deleten van je account. Volg de hierboven genoemde stappen en lees de uitleg om je profiel inactief te maken en te deleten.

Insta verwijderen

‘Insta’ is de verkorte termijn van Instagram. Als mensen spreken over ‘Insta’, dan hebben ze het dus over Instagram. Wil je Insta verwijderen? Dat gaat op exact dezelfde manier als Instagram verwijderen. Lees de stappen hierboven en jij weet hoe je Insta kunt verwijderen.

Je Instagram account verwijderd, maar toch weer activeren?

Heb je jouw Instagram account verwijderd, maar wil je deze toch weer activeren? Helaas, dat is niet mogelijk. Het beleid van Instagram is hier helder in en staat het niet toe om het door jou verwijderde Instagram profiel weer te activeren. Wel kun je er voor kiezen om met hetzelfde e-mailadres een nieuw account aan te maken. De content die hier voorheen op stond, is helaas wel verloren.

Instagram account verwijderd maar nog steeds zichtbaar?

Het kan gebeuren dat je Instagram account nog zichtbaar is, terwijl je van mening bent dat je deze al hebt verwijderd. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als je jouw Instagram account via de app op je telefoon hebt verwijderd. Via de app op de telefoon kun je een Instagram account namelijk niet definitief opzeggen. Dit moet via de web-versie van Instagram (instagram.com). Soms kan het ook even duren voordat Instagram de verwijdering van je account definitief heeft gemaakt. Dat kan er dus voor zorgen dat je Instagram account nog zichtbaar is.

Je Instagram account per ongeluk verwijderd, wat nu?

Het kan gebeuren dat je misschien per ongeluk je Instagram account hebt verwijderd. Kun je dan je account nog terughalen? Nee, zodra je jouw Instagram account het verwijderd en expliciet hebt aangegeven de verwijderd definitief te maken, wordt je account ook echt verwijderd. Terughalen is dus niet mogelijk als je per ongeluk je account hebt verwijderen. Echter, het per ongeluk verwijderen van je Instagram profiel gebeurt echt niet zomaar, daar moet je flink wat stappen voor doorlopen en je wordt er meermaals op gewezen of je dit wel echt wilt.

Instagram verwijderen van je telefoon

Als je je Instagram account verwijderd hebt, is de laatste stap nog het verwijderen van de Instagram app op je telefoon.

Android

Op Android kun je de Instagram app verwijderen door het icoon lang ingedrukt te houden en dan te kiezen voor deinstalleren.

iOS

Op je iPhone of iPad kun je de app verwijderen door ook lang ingedrukt op het icoon te houden, en daarna het kruisje aan te tikken. Daarna tik nog je nog 1 keer op de homebutton om te zorgen dat je geen andere apps verwijderd.

Hoe lang duurt het voordat Instagram mijn account verwijderd?

Instagram-accounts kunnen door de eigenaar of door Instagram zelf worden verwijderd. Dit kan gebeuren als de eigenaar de servicevoorwaarden schendt, zich voordoet als een andere persoon of ongepaste inhoud heeft.
Het verwijderen van Instagram-accounts duurt ongeveer 30 minuten om te verwerken, maar het kan enkele uren duren als er veel mensen zijn die hun accounts tegelijk proberen te verwijderen.

Kan ik mijn verwijderde account terughalen?

Verwijderingen van Instagram-accounts zijn permanent en kunnen niet ongedaan worden gemaakt, tenzij er een nieuw account wordt gemaakt. Helaas!

Instagram heeft mijn account permanent verwijderd

Sommige mensen zijn dit bericht ‘Instagram heeft mijn account permanent verwijderd’ op hun Instagram-account tegengekomen. Dit kan zijn gebeurd door het plaatsen van ongepaste inhoud die niet was toegestaan op Instagram of om een andere reden die niet duidelijk wordt vermeld in de servicevoorwaarden van Instagram.

Als je probeert je Instagram-account te herstellen en je nog steeds geen toegang kunt krijgen, kun je contact opnemen met het ondersteuningsteam van Instagram voor hulp. Houd er wel rekening mee dat de kans bestaat je account voorgoed inactief is.
Veel mensen beschuldigen Instagram ervan oneerlijk te zijn en accounts te verwijderen zonder enige waarschuwing of reden. Maar de waarheid zal ergens in het midden liggen, denken we dan maar.

Meerdere accounts verwijderen

Instagram is een sociaal netwerk waarmee gebruikers foto’s, video’s en andere inhoud kunnen delen. Het is de afgelopen jaren exponentieel in populariteit gegroeid. Tegenwoordig is het niet ongebruikelijk dat mensen meerdere Instagram-accounts hebben. De vraag is, hoe verwijderen we een Instagram-account? Het is niet gemakkelijk voor Instagram om een account te verwijderen vanwege de privé-informatie die het over zijn gebruikers heeft, zoals hun locatie en contactnummers. Om te worden verwijderd, moeten degenen die om verwijdering verzoeken 2 weken wachten nadat ze hun verzoek hebben ingediend en alleen dan kunnen ze Instagram als verwijderd beschouwen.
Aangezien de meeste mensen hun sociale media-accounts gebruiken zonder de bedoeling ze legaal te gebruiken, duurt het langer voordat het ondersteuningsteam van Instagram elk verzoek beoordeelt.

Het is niet eenvoudig om een account van Instagram te verwijderen, maar wij hebben de uitleg voor het verwijderen van accounts bovenaan deze pagina stapsgewijs uitgelegd. Je kunt maar 1 account tegelijkertijd verwijderen.

Tips Instagram account verwijderen

Onlangs heeft Instagram stappen gezet om hun gebruikerservaring te verbeteren. Ze hebben functies geïmplementeerd zoals de mogelijkheid om meldingen voor individuele accounts te dempen en de mogelijkheid om door hashtags te zoeken. Sinds de update in mei 2018 heeft Instagram honderdduizenden accounts met misleidende activiteitenrapporten of spamgedrag verwijderd.
Tips voor het verwijderen van Instagram-accounts zijn zowel online als op andere sociale-mediaplatforms zoals Facebook en Twitter te vinden. Sommige mensen zijn zelfs in staat geweest om weer op Instagram te komen door deze tips voor het verwijderen van accounts te volgen die ze online hebben gevonden. Wij hebben de onderstaande tips voor je:

  • Verwijder alle berichten die op Instagram zijn geplaatst voordat je je account verwijdert. Dit bespaart veel tijd wanneer je een account moet aanmaken bij een ander social media platform zoals Snapchat of YouTube.
  • Gebruik de optie “Volgen” om mensen die je niet meer volgen te ontvolgen. Hiermee worden al hun berichten uit je feed verwijderd en wordt het gemakkelijker om ze in de toekomst van Instagram te verwijderen.
  • Verwijder alle relevante hashtags
  • Overweeg om irrelevante informatie uit je bio te verwijderen
  • Gebruik deze tijd om een nieuw Instagram-account aan te maken en fris te beginnen, mocht je toch niet zonder Instagram kunnen!

Er zijn veel manieren waarop een account op Instagram kan worden verwijderd. De meest gebruikelijke manier is wanneer de gebruiker geen standaardrichtlijnen of servicevoorwaarden volgt die Instagram heeft ingesteld voor alle accounts op hun platform. Als een account te veel klachten krijgt of te veel spam bevat, kan het ook worden verwijderd.

Instagram account geblokkeerd

Is je Instagram account geblokkeerd? Dat is vervelend. Lees hier wat je kunt doen als je Instagram account geblokkeerd is.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Instagram artikelen