Op deze pagina vind je uitleg over hoe je een Instagram account verwijderd, welke stappen je moet doorlopen om je Instagram account te deactiveren en geven we een antwoord op veelgestelde vragen over het verwijderen van Instagram accounts. Staat jouw vragen over er niet tussen? Stel hem dan gerust per mail aan ons.

Hoe verwijder je een instagram account?

Hoe moet je een Instagram account verwijderen? Je maakt al een tijdje gebruik van Instagram, maar je wil ermee stoppen? Dit kan, dan kun je Instagram verwijderen. Je zou kunnen denken aan het tijdelijk deactiveren van je account of het permanent verwijderen van je Instagram account. Veel mensen maken gebruik van Instagram, omdat het erg populair is, je kunt hier foto’s delen met anderen. Maar hoe verwijder je je Instagram account?

Instagram Account deactiveren

Sommige mensen willen hun Instagram account deactiveren, zodat anderen de content niet meer kunnen zien. Maar dat hoeft niet. Je kunt namelijk ook naar de privacy instellingen gaan en mensen blokkeren of beperkingen opleggen. Op het moment dat je je account gaat deactiveren, dan worden de foto’s, de commentaren en ook de likes verborgen. Anderen kunnen het dan niet meer zien. Let op, want de content wordt niet helemaal verwijderd.

Wanneer je namelijk opnieuw in gaat loggen bij de dienst, dan is alles weer zichtbaar en toegankelijk voor jou. Je kunt je account van Instagram wel tijdelijk opschorten. Dit kan echter niet vanuit de Instagram app. Je moet naar de website van Instagram gaan en dan op de dienst inloggen klikken. Je gaat dan rechts bovenaan naar je gebruikersnaam en dan kies je profiel bewerken. Dan kies je voor account tijdelijk uitschakelen en dan volg jij de instructies op het scherm.

profiel bewerken instagramInstagram profiel bewerken

Hoe Instagram account verwijderen?

Hoe verwijder je je Instagram account? Je Instagram account verwijderen, wil zeggen dat je de foto’s, video’s, volgers, commentaren en likes echt gaat verwijderen. Volg de onderstaande stappen om je Instagram account definitief te verwijderen

  1. Je kunt je account verwijderen door eerst in te loggen.
  2. Als je dan kiest voor het verwijderen van je account, dan zal er gevraagd worden waarom je dat wil. De feedback zal gebruikt worden om de diensten te verbeteren.
  3. Als je de vraag hebt beantwoord kun je kiezen voor account Instagram definitief verwijderen.
  4. Als je het later weer opnieuw wil gebruiken, dan kun je geen account meer aanmaken met dezelfde gebruikersnaam dan voorheen. Ook kun je je oude account niet opnieuw activeren. Denk goed na, voordat je je Instagram account gaat verwijderen. Je kunt ook altijd in het helpcentrum van Instagram kijken om te kijken hoe je jouw instagram account precies kunt verwijderen.

instagram-verwijderen
Instagram verwijderen

Instagram profiel verwijderen

Een Instagram profiel verwijderen, hoe doe je dat precies? Hierbij is het van belang om aan te geven dat een profiel hetzelfde is als een account. Wanneer je een Instagram profiel verwijderd, verwijder je dus je complete Instagram account. Het verwijderen van een Instagram profiel gaat dus op dezelfde manier als het deleten van je account. Volg de hierboven genoemde stappen en lees de uitleg om je profiel inactief te maken en te deleten.

Insta verwijderen

‘Insta’ is de verkorte termijn van Instagram. Als mensen spreken over ‘Insta’, dan hebben ze het dus over Instagram. Wil je Insta verwijderen? Dat gaat op exact dezelfde manier als Instagram verwijderen. Lees de stappen hierboven en jij weet hoe je Insta kunt verwijderen.

Je Instagram account verwijderd, maar toch weer activeren?

Heb je jouw Instagram account verwijderd, maar wil je deze toch weer activeren? Helaas, dat is niet mogelijk. Het beleid van Instagram is hier helder in en staat het niet toe om het door jou verwijderde Instagram profiel weer te activeren. Wel kun je er voor kiezen om met hetzelfde e-mailadres een nieuw account aan te maken. De content die hier voorheen op stond, is helaas wel verloren.

Instagram account verwijderd maar nog steeds zichtbaar?

Het kan gebeuren dat je Instagram account nog zichtbaar is, terwijl je van mening bent dat je deze al hebt verwijderd. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als je jouw Instagram account via de app op je telefoon hebt verwijderd. Via de app op de telefoon kun je een Instagram account namelijk niet definitief opzeggen. Dit moet via de web-versie van Instagram (instagram.com). Soms kan het ook even duren voordat Instagram de verwijdering van je account definitief heeft gemaakt. Dat kan er dus voor zorgen dat je Instagram account nog zichtbaar is.

Je Instagram account per ongeluk verwijderd, wat nu?

Het kan gebeuren dat je misschien per ongeluk je Instagram account hebt verwijderd. Kun je dan je account nog terughalen? Nee, zodra je jouw Instagram account het verwijderd en expliciet hebt aangegeven de verwijderd definitief te maken, wordt je account ook echt verwijderd. Terughalen is dus niet mogelijk als je per ongeluk je account hebt verwijderen. Echter, het per ongeluk verwijderen van je Instagram profiel gebeurt echt niet zomaar, daar moet je flink wat stappen voor doorlopen en je wordt er meermaals op gewezen of je dit wel echt wilt.

Instagram verwijderen van je telefoon

Als je je Instagram account verwijderd hebt, is de laatste stap nog het verwijderen van de Instagram app op je telefoon.

Android

Op Android kun je de Instagram app verwijderen door het icoon lang ingedrukt te houden en dan te kiezen voor deinstalleren.

iOS

Op je iPhone of iPad kun je de app verwijderen door ook lang ingedrukt op het icoon te houden, en daarna het kruisje aan te tikken. Daarna tik nog je nog 1 keer op de homebutton om te zorgen dat je geen andere apps verwijderd.

Vond je dit handige informatie? Deel deze pagina via social media:

Heb jij nog meer tips voor andere bezoekers? Laat ze hieronder achter in de comments 👇

Wat je misschien ook interessant vind

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang updates* over nieuwe opties op social media platformen

*maximaal 1 keer per maand

Je gaat akkoord met onze Privacy Policy.