Instagram

Instagram PC

Home Instagram Instagram PC

Wil je alles weten van Instagram op PC? Lees dan snel verder hieronder! Wij gaan je hier vertellen hoe Instagram op de PC werkt, hoe het is opgezet, hoe je jouw profiel beheert en of er alternatieven zijn voor Instagram op de PC. Want een Instagram-account bijhouden op PC werkt anders dan voor een telefoon.

Hoe werkt Instagram op de computer?

Steeds meer mensen maken gebruik van Instagram, daar kun jij nu ook gebruik van maken. Je kunt eenvoudig je sociale activiteiten op het netwerk beheren, het is ook een stuk leuker. Vanaf nu krijg je een duidelijk overzicht van je foto’s en van je Instagram profiel. Misschien heb je de app van Instagram al eens gebruikt op je mobiel, opgevallen dat hij goed in elkaar zit? Je kunt foto’s maken, maar ook filters aanpassen, je eigen vriendenverzameling beheren en alles werkt snel. Maar je kunt ook gebruik maken van Instagram op het web. In dit artikelen leggen we je uit hoe Instagram werkt op de computer. Ben je er klaar voor?

Ga achter je pc zitten en dan kun je gemakkelijker opmerkingen toevoegen aan foto’s en deze online plaatsen.

instagram pc

Opzet Instagram PC

Je zult zien dat de webpagina van Instagram bijna hetzelfde is als de Instagram app. Er is echter een groot verschil en dat is dat de foto’s op groot formaat getoond worden. Je mooie foto’s komen meer tot hun recht wanneer je kiest voor Instagram op je pc. Er is een knop met drie puntjes en deze vind je in de rechter benedenhoek. Deze kun je gebruiken om een foto als ongepast te rapporteren. Hiermee kun je ook een foto op volledige grootte bekijken. Als je een foto wil liken dan doe je dat door dubbel te klikken op een foto (voor een video werkt dat niet). Het toevoegen van commentaar is gemakkelijker door een echt toetsenbord te gebruiken (in plaats van touchscreen).

Profielpagina Instagram

Er kunnen op je profielpagina van Instagram verschillende dingen gedaan worden. Als je kiest voor profiel bewerken dan kun je je naam, e-mailadres, gebruikersnaam, telefoonnummer en je bio veranderen. Er kan een URL toe worden gevoegd van je persoonlijke website. Je kunt dus werken met Instagram op je eigen computer.

Instagram post plaatsen via de computer of laptop, hoe werkt dat?

Net zoals bij je app, kan je via de web-variant van Instagram alles bekijken van jezelf en van vrienden, maar je kunt helaas geen video’s uploaden, een foto plaatsen of een nieuwe storie maken. Zonde! Hopelijk komt Instagram binnenkort met een update zodat je toch een Instagram post kunt plaatsen via je computer of laptop!

Alternatieven Instagram op PC

Niet tevreden over hoe Instgaram werkt op de computer. Je zou ook eens de keuze kunnen maken om wat anders te proberen. Een voorbeeld daarvan is Webstagram. Dit is net zoiets als Instagram.com, maar dan zijn er nog wat aanvullende functies. Je kunt bijvoorbeeld drie verschillende formaten foto’s bekijken en je kunt reposten via je Facebook account. Ook is er een RSS feed en een zoekmachine van hashtags en gebruikers. Statigram is ook een andere optie waar je voor kunt kiezen. Dit is een web dienst met een set van tools waardoor je inzicht krijgt in je succes op Instagram. Je krijgt hierdoor inzicht in de filters en hashtags die gebruikt worden bij de populairste foto’s op het netwerk. Altijd leuk om een keer te proberen en het maximale uit Instagram te halen.

webstagramWebstagram
About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Instagram artikelen