Instagram

Instagram Reels downloaden is nu beschikbaar

Home Instagram Instagram Reels downloaden is nu beschikbaar

Kijk, Instagram heeft weer een nieuwe feature! Met de nieuwe ‘Instagram Reels downloaden’-optie kunnen we nu onze favoriete Reels downloaden en ze delen met vrienden en familie, zelfs buiten het Instagram universum. Dit nieuwtje werd de wereld in gebracht door niemand minder dan de big boss van Instagram, Adam Mosseri. Hij deelde dit tijdens een Instagram Live, iets wat trouwens ook nieuw is op de app.

Natuurlijk, het is niet de meest baanbrekende uitvinding aller tijden, en laten we eerlijk zijn, Instagram heeft het idee gewoon gejat van TikTok. Maar het kan wel handig zijn. Stel je voor, je oma die niet zo thuis is in social media kan nu ook genieten van die grappige video’s. Of misschien kan ze zo een lifehack oppikken voor als ze per ongeluk wat advocaat morst op haar spierwitte broek.

Instagram Reels downloaden

Oké, hoe gaat het in zijn werk, dat Instagram Reels downloaden? Simpel! Eerst open je de Reel die je wilt opslaan. Dan tik je op het deel-icoontje rechtsonderin, en vervolgens selecteer je ‘downloaden’. En voilà, de video verschijnt automatisch in de galerij van je telefoon. Super handig om te delen, maar als je zelf een Reels maker bent, is het iets om in gedachten te houden. Niet alleen kan jouw Reel nu door iedereen verder worden gedeeld, maar je views kunnen ook minder lijken omdat mensen de video ‘offline’ bekijken.

Watermerk

Trouwens, je zou ook een app kunnen overwegen om het watermerk van de video te verwijderen. TikTok doet dit ook altijd, maar er zijn genoeg apps om dat watermerk te verwijderen. Ideaal voor content creators die hun video’s willen delen op andere social media, zonder dat het overduidelijk is dat de video oorspronkelijk van de concurrent komt. Instagram neemt namelijk video’s met een TikTok-watermerk minder serieus dan originele content. Het is echter wel belangrijk om te beseffen dat deze apps er zijn, omdat mensen je content kunnen verspreiden alsof het hun eigen content is…

Let op, je kunt geen Reels downloaden van privéaccounts. Maar ook deze creators moeten niet vergeten dat schermopnames altijd een optie zijn voor anderen om je Reel te bewaren. En onthoud de gouden regel van het internet: wat op het internet staat, blijft op het internet. Gelukkig geldt dit ook voor deze waarschuwing!

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Instagram artikelen