Instagram

Instagram storing | Bekijk alle actuele storingen en oplossingen

Home Instagram Instagram storing | Bekijk alle actuele storingen en oplossingen

Is een Instagram storing? Bekijk hieronder of er storingen zijn bij Instagram en wat mogelijke oplossingen kunnen zijn.

Een Instagram storing is natuurlijk het laatste waar je op zit te wachten als je net door je feed aan het scrollen bent. Toch komt een storing op Instagram helaas nog wel eens voor. Hoe kan het eigenlijk dat Instagram soms te maken krijgt met een storing? En wat kan je tijdens een storing het beste doen? Om hierachter te komen is het handig om snel verder te lezen. In dit artikel hebben we alles over de Instagram storing oplossingen en de storing in het algemeen voor je op een rijtje gezet!

Oplossing Instagram storing

We spreken van een storing op Instagram wanneer de app van Instagram niet of niet goed werkt. Dit houdt in dat de pagina eindeloos lang blijft laden of dat je op een errorpagina terecht komt. Ook kan het zijn dat de video’s of afbeeldingen niet willen laden en dat berichten niet opgehaald kunnen worden. Soms is de storing beperkt tot de app, in andere gevallen is het zowel voor de app als voor de website zelf. vaak worden de storingen vrij snel verholpen. Hierdoor kun je zo snel mogelijk weer op je account terecht.

Tips voor een Instagram storing

Aan de hand van de bovenstaande info vraag je je waarschijnlijk af wat de oorzaak van een Instagram storing is. Dit is een lastige vraag om te beantwoorden, het hangt namelijk allemaal af van de specifieke situatie. Het kan zijn dat de servers te maken hebben met een DDOS aanval, echter is het ook mogelijk dat er geen verbinding kan worden gemaakt tussen de telefoon van de gebruiker en het beschikbare netwerk.

 Instagram storing oplossingen

Hoewel het mogelijk is dat Instagram er echt even helemaal uit ligt is de kans veel groter dat de storing te maken heeft met je eigen telefoon. Tijdens een Instagram storing is het mogelijk om de onderstaande oplossingen te proberen. De kans is groot dat jouw app het hierna wel weer zal doen:

  • Sluit de app helemaal af – een van de dingen die je kunt doen tijdens een storing op Instagram is het afsluiten van de app. Dit doe je via je instellingen. Klik tussen apps op Instagram en klik vervolgens op ‘nu stoppen’. Start de app vervolgens weer op
  • Zet je wifi uit en aan – soms is een Instagram storing afkomstig door een gebrekkig Wifi netwerk. Je zou dan ook kunnen proberen om je Wifi uit en aan te zetten. Dit kan je via je telefoon zelf doen, maar ook via de router.
  • Zet je telefoon uit en aan – het is tevens mogelijk om je telefoon eens helemaal uit en aan te zetten. Dit zorgt ervoor dat alle apps als het ware weer opnieuw worden opgestart.
  • Update je app – als dit allemaal niet helpt, is het handig om te kijken of er updates beschikbaar zijn voor de Instagram app. Om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk risico loopt op een Instagram storing is het noodzakelijk om over de meest recente versie te beschikken.
About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Instagram artikelen