Instagram

Instagram tonen op je WordPress website

Home Instagram Instagram tonen op je WordPress website

Heb je een WordPress website en wil je weten hoe je een Instagram bericht of profiel op je WordPress website kunt weergeven? Wij leggen het uit in onderstaand artikel.

Door Instagram toe te voegen aan je WordPress website zullen meer mensen je Instagram berichten zien. Ook is de kans groter op meer volgers.
Je kunt Instagram berichten op twee manieren weergeven op je website:

1. Door ze te embedden in je website. Je kunt alleen losse posts embeddden.
2. Door een plug-in te gebruiken. Hiermee kun je jouw hele feed laten zien.

Meer leren over WordPress? Lees dan zeker dit boek:

Instagram bericht embedden in WordPress

Wil je een een of meerdere post (los) op je website zetten? Dan heb je voldoende aan de embed-functie die Instagram biedt.

De embed-functie is te vinden op de volgende manier:

1. Ga naar de foto die je wilt embben
2. Klik op de drie puntjes rechts bovenin de foto
3. Je ziet de onderstaande opties. Kies voor ‘insluiten’

 

Kies voor de optie insluiten om een Instagram post te embedden

4. Je ziet nu de onderstaande code. Plak dit in je website op de pagina waar je wilt. En klaar!

Embed code Instagram post

Gebruik een Wordpress plug-in

Je kunt ook een WordPress plug-in gebruiken om Instagram berichten weer te geven op je website. Of om een hele feed te laten zien. Hieronder hebben we enkele WordPress plug-in opgesomd, die we zelf hebben getest en waar we dus goede ervaringen mee hebben.

1. Smash Balloon Social Photo Feed
De Smash balloon Social Photo Feed plug-in is super handig. Met deze plug-in kun je al je Instagram-berichten weergeven op je WordPress website. Het slechts een kwestie van enkele stappen doorlopen en de verbinding tussen je website en Instagram is gemaakt. Je kunt de vormgeving en indeling van de feed zelf bepalen, wat erg prettig is.

2. Enjoy Social Media Feed Plugin
Ook de Enjoy Social Media Feed plug-in is erg gemakkelijk in gebruikt. Je kunt zelf bepalen wat je wel of niet weergeeft op je website. De plug-in maakt gebruik van shortcodes (kleine stukjes code), waarmee je jouw berichten kunt weergeven op je WordPress website.

3.Feed Them Social
Feed them Social is ook een goede plug-in waarmee Instagram kunt weergeven op je website. De plug-in kun je eenvoudig zelf instellen. Door middel van shortcode kan je jouw Instagram-content weergeven.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Instagram artikelen