Instagram

Instagram verhaal

Home Instagram Instagram verhaal

Instagram verhalen. Wat zijn het Wat kun je ermee? Hoe maak je een Instagram verhaal? Hoe kun je een Instagram verhaal bewerken?

In dit artikel gaan we je alles uitleggen over Instagram verhalen. Lees onze Instagrams verhaal uitleg.

Wat is Instagram verhaal?

Een Instagrams verhaal is een funtie binnen Instagram. Met deze functie kun je verhalen delen. Daarom worden Instagram verhaal ook wel stories genoemd of Instagram story wordt ook nog wel eens gebruikt. Door middel van een Instagram kun je één of meerdere foto’s/video’s delen in een verhaal. Deze foto’s en video’s zijn dan 24 uur zichtbaar voor je volgers of voor iedereen, mits je account openbaar is.

Instagram verhaal bekijken

Je kunt Instagram verhalen op twee manieren bekijken:

 1. De makkelijkste manier om een verhaal te bekijken is door naar home (het huisje) te navigeren. Verhalen van de mensen die je volgt, komen dan automatisch boveaan te staan. Je herkent het verhaal aan de roze rand om de profielfoto. Wanneer je een verhaal hebt bekeken, zal de roze rand weg zijn.
 2. Het bekijken van een Instagram verhaal kan ook door naar iemands profiel te gaan en door op de profielfoto te klikken. Er moet dan wel een roze randje om de profielfoto heen staan, wat betekent dat diegene een verhaal heeft gemaakt. Deze manier wordt vaak gebruikt als je iemand niet volgt, maar wel het verhaal wilt bekijken. Voorwaarde is wel dat het profiel openbaar is.

Instagram verhaal plaatsen

Wil je zelf een Instagram verhaal plaatsen? Wij leggen je hieronder uit hoe je een Instagram verhaal maakt.

 1. Zorg dat je bent ingelogd.
 2. Klik vervolgens op je profielfoto links boven in (je ziet hier een blauw plusje staan)
 3. Maak een foto of video
 4. Je kunt je foto of video nog aanpassen door een filter in te stellen, tekst toe te voegen, een GIF te plaatsen, et cetera.
 5. Vervolgens kun je het verhaal verzenden
 6. Zet het verhaal in je verhaal of verzend deze naar je vrienden
 7. Het verhaal is nu 24 uur zichtbaar

Instagram verhaal opslaan

Kun je een Instagram verhaal opslaan? Ja, dat kan! Dit doe je door naar je gemaakte verhaal te gaan en op de drie puntjes onderin te klikken. Je kunt hier vervolgens ervoor kiezen om je verhaal op te slaan.

Wil je een Instagram verhaal van iemand anders opslaan? De makkelijkste manier is om een screenshot te maken van het verhaal. Instagram heeft hier zelf helaas geen funtie voor.

Instagram verhaal blijft uploaden

Blijft je Instagram verhaal uploaden? Je leest hier een aantal oorzaken waardoor dit mogelijk komt en wat je er aan kunt doen.

Probleem met je internetverbinding
Veelal ligt het aan een probleem met je internet. Check daarom je internetverbinding. Heb je nog wel internet en hoeveel streepjes bereik heb je via 4G of 5G? Zorg ervoor dat je internet werkt. Test dit desnoods door in je browser een website te bezoeken.

Instagram is vastgelopen
Helaas, dit wil ook nog wel eens gebeuren. Instagram is simpelweg vast gelopen en daardoor blijft je verhaal maar uploaden. Sluit Instagram helemaal af door een hard reset van de app of start je telefoon opnieuw op.

Onvoldoende ruimte
Het wil ook nog wel eens voorkomen dat je onvoldoende schijfruimte op je telefoon hebt en dat daardoor je Instagram verhaal alsmaar blijft uploaden. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt op je telefoon en upload het verhaal opnieuw.

Instagram verhaal uploaden is mislukt

Is het uploaden van je Instagram verhaal mislukt? Hieronder lees je waarom dit mogelijk is gebeurd.

Probleem met je internet
Het kan liggen aan je internet. Check daarom je internetverbinding. Heb je nog wel internet en hoeveel streepjes bereik heb je via 4G of 5G? Zorg dat je internet hebt en probeer het opnieuw.

Instagram is vastgelopen
Door het vastlopen van Instagram kan het zijn dat je upload is mislukt. Sluit Instagram af en probeer het opnieuw.

Check je opslagruimte
Heb je voldoende ruimte op je telefoon? Zeker video’s nemen flink wat ruimte in. Zorg dat je voldoende ruimte hebt en probeer het opnieuw.

Meerdere foto’s toevoegen aan een verhaal

Wil je meerdere foto’s toevoegen aan je Instagram verhaal? Volg dan de onderstaande stappen:

– Klik op je profielfoto met het plusteken
– Je camera komt tevoorschijn
– Maak een foto
– Upload de foto en de foto wordt toegevoegd aan je verhaal.


Veelgestelde vragen over Instagram verhaal:

Hoe lang is een Instagram verhaal zichtbaar?

Een Instagram verhaal is 24 uur zichtbaar, tenzij deze eerder wordt verwijderd door de gebruiker.

Kan ik een Instagram verhaal nog bewerken nadat ik deze heb geupload?

Helaas, een Instagram verhaal die je hebt geplaatst kun je niet meer bewerken. Wel kun je het verhaal verwijderen en een nieuwe plaatsen.

Wat zijn de afmetingen van een Instagram verhaal?

Instagram verhalen hebben aangepaste afmetingen:

 • afmeting Instagram verhaal (medium)  540 px bij 810 px
 • afmeting Instagram verhaal (klein)  540 px bij 960 px

Hoeveel seconden duurt een Instagram verhaal?

Vroeger waren stories 15 seconden lang. Tegenwoordig is het mogelijk om een langere video te delen in je Instagram verhaal. Je kunt net zo lang filmen als je wilt. Wel zal Instagram het verhaal “opknippen”. Je ziet een balkje bovenin je verhaal uit hoeveel delen het verhaal bestaat.
Tijdens het opnemen zal je een tweede kleine thumbnail zien verschijnen, hiermee wordt aangegeven dat je een tweede verhaal aan het opnemen bent.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Instagram artikelen