Instagram heeft een update gereleaset en daarin de functie Remix geïntroduceerd. Deze functie bijna een exacte kopie van de functie Duets in TikTok. Met de Remix functie kunnen gebruikers een video van iemand anders “pakken” en daarnaast reageren of de video juist nadoen.

instagram-reels-tiktok-duet

Instagram geeft via Twitter aan dat Remix ‘nog een manier om samen te werken is op Instagram’. Je kunt de functie gebruiken door in de app bij een ‘reel’ het menu aan te roepen en dan te klikken op ‘Remix this Reel’. Daarna kun je in realtime, met de originele video ook in beeld, een eigen video opnemen met een reactie of bijvoorbeeld een imitatie. De Remix optie is per direct beschikbaar voor alle gebruikers.

De functie is bijna een exacte kopie van de TikTok Duets functie, welke daar al enkele jaren in zit. De Reels functie van Instagram is eigenlijk nagenoeg nagebouwd van het hele TikTok platform, en is ook bedoeld voor het maken van video’s met korte dansjes en/of sketches. Waar TikTok al enkele jaren bezig is, heeft Instagram Reels functies sinds vorig jaar augustus (release date voor Nederland) in de applicatie toegevoegd.

 

Wat je misschien ook interessant vind

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang updates* over nieuwe opties op social media platformen

*maximaal 1 keer per maand

Je gaat akkoord met onze Privacy Policy.