Instagram

Instagram volgers verwijderen

Home Instagram Instagram volgers verwijderen

Veel mensen maken gebruik van Instagram, maar wat kun je doen als je je Instagram volgers wil verwijderen? Dit leggen we je graag uit. Als je Instagram gebruikt, dan deel je vaak foto’s met anderen. Maar het kan natuurlijk gebeuren dat er mensen zijn waar je je foto’s niet mee wilt delen. De mensen volgen jou, maar wat kun je daar aan doen?

Zo kun je Instagram volgers verwijderen

Om de Instagram volgers te verwijderen, start je eerst Instagram op. Het is afgebeeld als een app met een pictogram van een oudere camera. Je opent vervolgens je profiel tab. Dit kun je doen door rechtsonder te klikken op de knop met profiel. Boven aan je profiel zie je dan een knop staan met volgers. Je kunt hier op klikken en dan zie je een lijst met je volgers. Je kunt nu de gebruiker kiezen die je wil verwijderen en dan typ je de naam in om het profiel te openen. Dan klik je op de knop met de pijl (rechts boven in het profielscherm). Dan zie je een menu staan onder het scherm. De eerste knop heb je nodig, daar klik je op en dan kun je de gebruiker verwijderen uit je lijst. Diegene kan nu je berichten niet meer volgen, want hij of zij wordt nu geblokkeerd. Je kunt de verwijdering bevestigen. Instagram zal hier naar vragen. Je klikt dan op ja ik weet het zeker. Dan is de volger geblokkeerd. Het kan wel zijn dat het icoontje van de geblokkeerde gebruiker nog een tijdje in je lijst staat. Maar de volgende keer dat de pagina geladen wordt, is het verdwenen

instagram volgers verwijderen

Meerdere volgers tegelijk verwijderen Instagram

Is het mogelijk om meerdere volgers tegelijk te verwijderen? Helaas nog niet. Binnen Instagram is er nog geen manier om bijvoorbeeld meerdere volgers tegelijkertijd te selecteren en te verwijderen. Voor nu moet je dus nog even 1 voor 1 je volgers verwijderen.

Alle volgers verwijderen instagram

Wil je alle volgers verwijderen? Dat kan. Door naar je profiel te gaan en te klikken op ‘Volgers’ kan je handmatig alle volgers verwijderen. Je moet dit nog wel 1 voor 1 doen, zoals hierboven beschreven, want Instagram heeft nog geen snelle manier om meerdere of alle volgers tegelijk te verwijderen.

Mensen verwijderen Instagram

Het verwijderen van mensen op Instagram doe je door naar je profiel te gaan. Kies voor volgers en verwijder hier de mensen die je wilt verwijderen.

Kan ik iemand die ik verwijderd heb op Instagram nadien weer opnieuw volgen?
Misschien heb je de vraag of je iemand weer kunt gaan volgen als je hem of haar hebt verwijderd? Het antwoord is eenvoudig: Ja, dat kan!

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Instagram artikelen