Het is natuurlijk mooi om een foto te maken van je paard. Je kunt hem inlijsten en ophangen. Daarnaast kun je hem ook op Instagram plaatsen of op Facebook. Er zijn volop mogelijkheden om een mooie foto te maken. Het kan een foto zijn van jezelf met het paard en ook met het paard alleen. Wanneer je samen met het paard op de foto gaat is het goed om een compleet tenue aan te hebben met paardrijcap(s) en alle paardenkleren. Zorg dat het paard goed is gekamd. We hebben nog veel meer tips voor je paardenfoto’s.

Een compleet paardje

Het is belangrijk om het hele paard op de foto te zetten. Vergeet niet de hoeven, de oren of de staart op de foto te zetten als dit nodig is. Het is belangrijk om een foto te hebben waar het hele paard op staat. Het is natuurlijk ook mogelijk om een portret te maken van de kop van het paard.

Een rechte foto

Het is belangrijk om de horizon recht te houden. Sommige camera’s hebben hulplijnen in het scherm. Het is belangrijk om een kaarsrechte horizon te hebben. Het is dan mogelijk om een mooie rechte foto te maken.

Een scherpe foto

Het belangrijkste van een goede foto is natuurlijk dat het paard scherp staat. De achtergrond mag wel vaag zijn, maar de voorkant moet mooi scherp zijn. Oefen regelmatig en maak ook meerdere foto’s van het paard als je aan het fotograferen bent.

Een foto van de zijkant

Wanneer je een foto van de zijkant van het paard maakt is het belangrijk om de juiste positie te kiezen. Zorg dat het hoofd groter is dan de kont. Het is belangrijk om hier goed op te letten. Verwissel ook continu van positie om zo een mooie foto te krijgen.

Wat je misschien ook interessant vind

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang updates* over nieuwe opties op social media platformen

*maximaal 1 keer per maand

Je gaat akkoord met onze Privacy Policy.