Instagram

Meer bezoekers op je website via Instagram? 3 tips!

Home Instagram Meer bezoekers op je website via Instagram? 3 tips!

Steeds meer bedrijven zijn actief op social media of kiezen ervoor om hun social media management uit te besteden. De meeste bedrijven hebben inmiddels wel door hoe ze een flink aantal volgers op Instagram kunnen krijgen, waarvan het grootste deel ook nog eens actief reageert en liked.

Dat is natuurlijk hartstikke mooi, maar je wilt natuurlijk meer dan actieve social media volgers. Niet voor niets heb je (waarschijnlijk) een link naar je website in je bio staan, namelijk om de Instagram inspanningen terug te verdienen. Echter is de vraag vaak: hoe krijg ik meer bezoekers op mijn website via Instagram? Als antwoord op deze vraag hebben we hieronder 3 effectieve tips voor online groei op een rijtje gezet!

1. Relevante Bio-link

Een link in je bio is de enige klikbare url die je op Instagram kunt plaatsen, daarom is het ontzettend belangrijk om deze zo goed mogelijk te gebruiken. Er zijn verschillende strategieën om deze link in te zetten. Je kan natuurlijk een link naar je homepage toevoegen, echter is ons advies om een zo relevant mogelijke link in je bio te zetten. Promoot je een nieuwe collectie of is er een sale? Link dan direct naar een conversiegerichte landingspagina met daarop de producten die je in je laatste posts promoot.

2. Plaats links in captions

Instagram doet er alles aan om gebruikers zo lang mogelijk op hun platform te houden, daarom is het niet mogelijk om klikbare links toe te voegen aan captions. Het is natuurlijk jammer dat je geen klikbare links kunt toevoegen, maar wat is gebleken is dat niet klikbare urls en productcodes effectief zijn. Wel is het belangrijk om een zo kort mogelijke url toe te voegen, zodat gebruikers die op je post komen de url gemakkelijk kunnen kopiëren om vervolgens in hun browser te plakken. Gebruik hiervoor een url-shortener, zoals Bit.ly. 

3. Maak gebruik van link services

Kan je geen keuze maken welke link het meest relevant is voor in je bio? Dan is het interessant om eens te kijken naar de mogelijkheden van een Instagram link service, zoals Shorby. Met deze service kan je een soort keuzemenu toevoegen aan je bio link.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Instagram artikelen