Instagram

Populair worden op Instagram

Home Instagram Populair worden op Instagram

Instagram heeft enorm veel gebruikers. Dus hoe val je op tussen die miljoenen? Hoe krijg je meer volgers? En hoe krijg je meer likes? Kirsten Jassies, blogcoach en content strateeg, heeft een aantal tips om bekend te worden op Instagram.

Tip 1 – Wees sociaal en volg relevante mensen

Het volgen van zoveel mogelijk (relevante) mensen kan een goede strategie zijn om populair op Instagram te worden. Kijk maar eens naar Negin Mirsalehi. Deze Nederlandse fashionblogger heeft deze strategie in het begin toegepast, waardoor ze nu ruim twee miljoen volgers heeft. Omdat Negin zoveel volgers heeft, verdient ze door gesponsorde posts heel veel geld. Heb ik je op een idee gebracht? Heel veel succes, maar let wel op dat je tegenwoordig ‘maar’ twintig personen per uur kan volgen, je bent er dus wel even mee bezig.

[affiliate id=”5056″]

Tip 2 – Gebruik #hashtags

Hashtags (#) plaatsen is een goede methode om mensen die jou niet volgen, toch met jou en jouw foto’s in aanraking te laten komen. Ik noem een voorbeeld. Wanneer je een fashionblogger bent en je hebt een mooie foto gemaakt van een nieuwe outfit, kun je onder de foto een beschrijving en hashtags plaatsen. Wanneer je een algemene hashtag gebruikt, zoals in dit geval #fashion #outfit of #OOTD (outfit of the day), vinden andere personen jou sneller. Dit komt omdat mensen die geïnteresseerd zijn in fashion, hoogstwaarschijnlijk via deze hashtags zoeken naar bijvoorbeeld inspiratie voor een nieuwe outfit. Omdat jij deze hashtag ook hebt gebruikt, kan de zoekende persoon in aanraking met jou komen. Let op dat jouw eigen profiel wel openbaar is, anders kan niemand je foto’s zien.

Tip 3 – Zorg voor een persoonlijk tintje

Het lijkt wel of de hele wereld kan fotograferen als je op Instagram kijkt. Er zit natuurlijk veel rommel tussen, maar ook echt heel veel moois. “De meest populaire foto’s zijn niet per se de beste foto’s als we het hebben over kwaliteit” zegt Kirsten Jassies. “Bekende sterren maken ook lelijke foto’s, maar zolang ze iets persoonlijks plaatsen, kunnen ze toch rekenen op tienduizenden likes. Dit komt omdat fans het gevoel hebben dat ze mee mogen kijken in het privéleven van hun idool.” Maar dit geldt niet alleen voor sterren. Eigenlijk geldt dit voor de meeste accounts. Persoonlijke foto’s (selfies) en levensveranderende momenten (nieuw huis, trouwen, geboorte, nieuwe baan) kunnen rekenen op de meeste likes. “Dat is meteen het succes van Instagram” zegt Karin. “Je krijgt een kijkje in de wereld van andere mensen en je kunt iedereen volgen die je interessant vindt.”

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Instagram artikelen