Instagram

Nieuw: Shopping en Product tagging op Instagram

Home Instagram Nieuw: Shopping en Product tagging op Instagram

Het is zover: Instagram shopping en product tagging is live en jij kunt het gebruiken!. Het is een nieuwe mogelijkheid om producten bij jouw volgers onder de aandacht te brengen! Kortweg gezegd kun je producten in een foto taggen en je volgers naar je website sturen of zelfs via Instagram de aankoop laten doen.

Dat is een hele mooie toevoeging dus voor marketeers. Maar je stel je Instagram Shopping en product tagging in? Allereerst moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:
Je bedrijf moet fysieke goederen veropen, je moet een bedrijsprofiel hebben en je zakelijke Facebook-account moet gekoppeld zijn aan je Instagram-account. Dit Facebook-account moet een actieve productcatalogus hebbem.

Instagram shopping en instellen

Hieronder leggen we je stap voor stap uit hoe je Instagram shopping kunt instellen. Zorg ervoor dat je jouw Facebook-account gevuld het met een productcatalogus.

1. Log in op Instagram
2. Ga naar het menu en kies voor ‘Instellingen’.
3. Kies voor ‘Bedrijfsinstellingen’ en klik dan op ‘Winkelen’.
4. Je ziet en melding dat je Winkelen kunt toevoegen
5. Nu kun je aangemaakte catalogus van Facebook selecteren
6. Klaar! Het is nu even wachten tot dat Instagram jouw aanvraag goedkeurt.

Instagram product tagging

Als jouw bedrijf is goedgekeurd en je jouw productcatalogus hebt ingesteld, kun je producten gaan taggen in je berichten. Je plaatst gewoon een foto zoals je dit altijd doet, maar kunt nu producten toevoegen. Je vult de naam van het product en je doorzoekt je gekoppelde catalogus. Super simpel!

[affiliate id=”5001″]

Nu ook producten toevoegen aan Instagram stories

Je kunt nu ook je producten toevoegen aan Instagram stories. Wil je weten hoe je producten toevoegt aan Instagram stories. Het is super simpel:

Maak een storie aan. Als je een sticker toevoegt, kun je een product selecteren. Dat is alles.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Instagram artikelen