Instagram

Tips voor promoten van je webshop via Instagram

Home Instagram Tips voor promoten van je webshop via Instagram

Wanneer je een eigen webshop hebt dan is het belangrijk om hier veel gerichte bezoekers op te krijgen. Het liefste krijgen we alleen kopers op onze site. Echter na de domeinnaam registreren en het opzetten van de shop weten we al dat dit niet het geval is. Er moet net even dat stapje meer gedaan worden om de juiste bezoekers aan te trekken. Instagram kan een goede bron van bezoekers worden. Hoe? 

[affiliate id=”5001″]

Zorg voor de juiste kleuren

Wanneer je veel verschillende foto’s gaat plaatsen op je Instagram pagina dan kan er een mosaic ontstaan van verschillende kleuren. Het is belangrijk om hier de juiste flow in te hebben. Kies een aantal vaste kleuren en kleurtinten die in alle foto’s terug moeten komen. Zo komt het account rustiger over en wordt het ook een compleet geheel. 

De juiste link in het profiel 

In de Instagram posts is het niet mogelijk om een directe link op te nemen. Het is wel mogelijk om naar de profielpagina te verwijzen waar een directe link is toegestaan. Deze link kun je iedere keer bij een nieuwe post aanpassen. Zo blijft het een levendig profiel. Het is mogelijk om de mensen actief te houden om je profiel te bezoeken. Zeker als je speciale acties alleen via Instagram deelt. 

Verbinding maken 

Het is belangrijk om vanuit de link van Instagram naar de webshop een verbinding te maken. Een speciale Instagram actie moet je op de webshop ook zo gaan noemen. Bedank de mensen voor het klikken op de link op Instagram. De mensen weten dat ze goed zitten en het zorgt voor de juiste bevestiging. De bevestiging helpt om de mensen te laten converteren naar klanten. Uiteindelijk is dit het belangrijkste toch? Meer bezoekers en meer kopers in de webshop krijgen! 

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Instagram artikelen