Instagram

Wat is de beste tijd voor je Instagram post?

Home Instagram Wat is de beste tijd voor je Instagram post?

Beste tijd Instagram post

Wat is de beste tijd voor je Instagram post of bericht? Het is een vraag die veel eigenaren van Instagram accounts of social marketeers bezig houdt. Want wanneer kun je nu het beste iets de lucht in slingeren voor je post? Wat is de beste dag en op welk tijdstip bereik je de meeste mensen? Ontdek wat de beste tijd is voor jouw Instagram post.

Uit onderzoek van imsocial.nl is gebleken dat je in 2019 ‘s avonds het meeste bereik kunt genereren met je post. Dat is ook niet zo gek, want uit diverse onderzoeken is al gebleken dat dit ook de beste tijd is om te posten. Daarnaast kun je ook ‘s ochtends een een bericht posten. De meeste interactie vindt namelijk plaats tussen 9:30 en 10:30.

De beste tijd voor je eigen Instagram account ontdekken

Wil je weten wanneer jouw volgers online zijn? Dat kan heel gemakkelijk. Via de Facebook Creator Studio kun je namelijk zien hoelaat je volgers online zijn. Binnen deze tool vind je namelijk een tijdsanalyse van jouw volgers:

En nu wil je weten waar je deze analyse kunt vinden. Ga naar je Facebookpagina, zorg dat Instagram gekoppeld is. Kies in de menubalk voor ‘Facebook creator Studio’ of ‘Studio voor makers’. Ga vervolgens naar ‘Statistieken’ en daarna naar ‘Doelgroep’. Hier kun je de tijdsanalyse van jouw Instagramaccount vinden!

Beste tijd voor je Instagram bericht verschilt per pagina en doelgroep

Het is belangrijk om je doelgroep niet uit het oog te verliezen. Als je doelgroep bestaat uit kinderen tussen de 12 en 16 jaar dan zijn de tijden waarop je een Instagram bericht kunt plaatsen anders dan wanneer je doelgroep bestaat uit vrouwen rond de 40.

Doordeweeks of in het weekend een Instagram post plaatsen?

Daar kunnen we kort over zijn: doordeweeks bereik je meer mensen dan in het weekend. Hierbij zijn dinsdag en woensdag de beste dagen om iets te posten.

Beste tijd Instagram post 2023

Wat is de beste tijd voor een Instagram post in 2021? Zoals we hierboven al schetsten, hangt dat af van je pagina en je doelgroep. Je doet er verstandig aan om in je eigen Instagram statistieken te duiken. Plaats vooraf verschillende posts op verschillen dagen en tijden. Als je dan de statistieken bekijkt, weet je wat voor jou de beste tijd is voor een Instagram post in 2021.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Instagram artikelen