Instagram

Welke radiostations zijn het populairst op Instagram?

Home Instagram Welke radiostations zijn het populairst op Instagram?

Tegenwoordig kun je niet meer zonder Instagram pagina, dus ook radiostations haken hierop in. Nu denk je misschien: een visueel ingestelde social media site en een audiovisueel medium, gaan die twee wel samen? Gezien de populariteit van sommige radiostations op Instagram is het antwoord een volmondig ja. Maar welke radiostation zijn het populairst op Instagram op dit moment? We zochten het uit samen met Playlist24.nl. Hieronder krijg je het antwoord op deze vraag en kun je in meer detail lezen over de verschillende radiostations op Instagram.

De populairste radiostations op Instagram van dit moment

In Nederland zijn er een aantal radiozenders die er qua populariteit bovenuit steken. Wij zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

FunX

Eigenlijk is het niet verwonderlijk dat de jongerenradiozender van NPO zo populair is op Instagram. Veel meer jongeren zijn namelijk op Instagram te vinden in vergelijking met oudere doelgroepen. Toch zijn er radiozenders die beter beluisterd worden maar veel minder volgers hebben op Instagram. Dit komt waarschijnlijk, naast dat deze zender zich op jongeren richt, doordat FunX zich als één van de weinige radiostations richt op de urban scene. Ook helpt het dat FunX zijn Instagram pagina slim gebruikt, het is daadwerkelijk een interessante site voor jongeren.

Aantal volgers: 179.000

Qmusic

Als er één iets is wat Qmusic goed kan, is het wel onderwerpen verzinnen die de aandacht trekken van de luisteraars. Denk bijvoorbeeld aan Het Geluid. Ook op hun Instagram pagina haken ze hierop in, waardoor deze site heel populair is. Daarnaast heeft Qmusic een aantal van de bekendste dj’s van dit moment. Zo heeft de site van bijvoorbeeld Mattie & Marieke nog meer individuele volgers in vergelijking met de Qmusic pagina.

Aantal volgers: 167.000
Aantal volgers Mattie & Marieke: 256.000

Radio 538

Ook Radio 538 richt zich voornamelijk op jongeren en jong volwassenen, dus het is niet verwonderlijk dat dit radiostation het goed doet op Instagram. Daarnaast is Radio 538, ondanks wat mindere luistercijfers dit jaar, nog altijd één van de populairste radiostations binnen Nederland. En dat is terug te zien aan het aantal volgers van deze zender.

Aantal volgers: 161.000

NPO 3FM

3FM is van zichzelf al één van de best beluisterde radiozenders van Nederland, en door acties zoals Serious Request valt dit station nog meer op. Bovendien is er overlap tussen de doelgroep en mensen die een Instagram hebben, wat verklaart waarom dit één van de populairste radiostations op Instagram van dit moment is. NPO 3FM valt op door het wat meer alternatieve aanbod.

Aantal volgers: 93.100

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Instagram artikelen