Heb je even geen behoefte meer aan LinkedIn omdat je niet meer op zoek bent naar een baan of geïnteresseerd bent in netwerken? Hier lees je alles wat je moet weten over het verwijderen of deactiveren van je LinkedIn-account.

LinkedIn verwijderen of deactiveren

Als je geen gebruik meer maakt van LinkedIn, is het een goed idee om je account te verwijderen of te deactiveren. Dat is veiliger dan het ongebruikt te laten staan.

LinkedIn biedt twee opties om je account te deactiveren: de optie om de openbare zichtbaarheid te beperken en je account en al je gegevens volledig te verwijderen.

Het deactiveren van je LinkedIn account

LinkedIn stelt voor om de openbare zichtbaarheid van je account te beperken als je deze niet volledig wilt verwijderen. Dit voorkomt dat gebruikers die niet zijn aangemeld bij LinkedIn je profiel kunnen bekijken. Het laat je profiel echter wel intact en zichtbaar voor LinkedIn-gebruikers.

Hoe deactiveer je je LinkedIn account

Om je account tijdelijk te deactiveren en de zichtbaarheid van je profiel te beperken, selecteert je het menu ‘Ik’ rechtsboven op de LinkedIn-homepagina en klikt je op ‘Instellingen en privacy’. Je komt dan in een dashboard met privacy-instellingen. Selecteer de koptekst met de tekst ‘Bewerk uw openbare profiel’. Aan de zijkant van de instellingenpagina van het openbare profiel ziet je de optie om de zichtbaarheid te bewerken. Klik naast de kop ‘De openbare zichtbaarheid van uw profiel’ op de schuifregelaar om deze in of uit te schakelen.

Aandachtspunten bij het deactiveren

Het kan enkele weken duren voordat je profiel niet meer wordt weergegeven in de resultaten van zoekmachines. Je kunt ook nog steeds inloggen op je LinkedIn-account en de services van de site gebruiken. Bovendien is je profiel is nog steeds zichtbaar voor je bestaande connecties.

Het permanent verwijderen van je LinkedIn account

Het volledig verwijderen van je LinkedIn-account is de enige manier om je profiel volledig te verwijderen zodat niemand het meer kan zien. Dat geldt ook voor andere LinkedIn-gebruikers. Als je je LinkedIn-account verwijdert, wordt je profiel en alle gegevens die je over jezelf hebt ingevuld volledig van de website verwijderd. Het verwijdert ook al je artikelen, opmerkingen en berichten.

Hoe kun je je LinkedIn-account permanent verwijderen

Om je LinkedIn-account volledig te verwijderen, selecteert je het menu ‘Ik’ rechtsboven op je LinkedIn-homepagina en klikt je op ‘Instellingen en privacy’. Ga naar het tabblad ‘Account’ en scrol omlaag naar’ Uw LinkedIn-account sluiten’. Klik op de knop Wijzigen om het verwijderingsproces te starten. LinkedIn zal je vragen om een ​​reden in te voeren voor het sluiten van je account. Zodra je een reden hebt geselecteerd klikt je op ‘Volgende’. Voer ten slotte je wachtwoord in op de volgende pagina en klik op ‘Account sluiten’.

Wat als je toch niet je account wilt beëindigen?

Als je toch spijt krijgt van je beslissing kun je je account binnen 20 dagen her-activeren. Sommige delen van je profiel kunnen dan worden hersteld. Bepaalde informatie, zoals aanbevelingen en groepslidmaatschappen, kan echter niet worden hersteld.

Vond je dit handige informatie? Deel deze pagina via social media:

Heb jij nog meer tips voor andere bezoekers? Laat ze hieronder achter in de comments 👇

Wat je misschien ook interessant vind

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang updates* over nieuwe opties op social media platformen

*maximaal 1 keer per maand

Je gaat akkoord met onze Privacy Policy.