LinkedIn

Hoe maak je een LinkedIn profiel aan?

Home LinkedIn Hoe maak je een LinkedIn profiel aan?

Aangezien bijna 90% van alle recruiters LinkedIn gebruikt, is het absoluut noodzakelijk om daar je beste beentje voor te zetten. Je LinkedIn profiel is meer dan alleen een online cv. Het is je professionele online identiteit. Maar hoe vul je je profiel in? Hoe kun je LinkedIn aanmaken?

Hoe vul je je profiel op LinkedIn?

Beginnen met het invullen van je profiel kan intimiderend zijn. Wat vul je allemaal in? Alle diploma’s die je hebt behaald inclusief testscores? Of wat als je juist te weinig informatie opgeeft waardoor een potentiële klant of werkgever afhaakt?

Hieronder geven we je tips hoe je je profiel het beste kunt invullen.

Professionele foto

Zoals op elk sociaal netwerk is een foto belangrijk, maar houd het professioneel. Laat een ​​professionele portretfoto maken door een fotograaf. Zorg dat je zakelijk gekleed bent voordat je de foto maakt.

Pakkende titel

Titels hoeven niet alleen functietitels te zijn. Maak er iets van dat de aandacht trekt van je doelgroep. Je titel wordt overal op LinkedIn gezien en het moedigt aan om door te klikken en de rest van je profiel te bekijken.

Samenvatting waarmee je je onderscheid

Het samenvattende gedeelte is je kans om jouw verhaal te vertellen. En dit gaat niet alleen over je carrière. Schrijf over je ervaring, wat je onderscheid en wat jou beweegt. Als je een bedrijf runt, leg dan kort uit wat jouw bedrijf doet en wat voor diensten je aanbiedt. Gebruik zoekwoorden die relevant zijn voor jouw branche.

Ervaring die ertoe doet

Noem de functies die je tijdens je carrière hebt gehad. Vermeld de exacte naam van de functie, de naam van het bedrijf en hoe lang je daar werkte. Noem alleen de belangrijkste verdiensten per functie. Je kunt aan elke sectie een link toevoegen of een bestand uploaden om jouw rol bij een bedrijf verder te illustreren.

Bouw aan je vaardigheden en expertise

Voeg minimaal 10 van je kernvaardigheden toe. Door vaardigheden toe te voegen, stelt je anderen in staat om jouw professionele ervaring te onderschrijven. Start het proces door dit ook bij anderen te doen. De meeste mensen doen graag iets terug. Na verloop van tijd bouw je een lijst op met aanbevelingen voor je vaardigheden.

Professionele kwalificaties

Vul hier details in over behaalde diploma of andere professionele kwalificaties die je hebt. Laat de middelbare school achterwege, dat is niet nodig voor een professioneel profiel.

Voeg interessante details toe

Voeg wat informatie over je interesses toe, bijvoorbeeld dat je van reizen houdt. Dit soort persoonlijke details maken je interessanter.

Wees trots op je onderscheidingen

Heb je relevante prijzen of onderscheidingen ontvangen waar je trots op bent? Voeg ze toe en laat de veterstrikdiploma achterwege.

Relevante vrijwilligerservaring

Heb je relevante vrijwilligerservaring die aansluit bij je andere vaardigheden of iets vertelt over jouw karakter en idealen? Schrijf ze hier op.

Met deze tips maak je succesvol een LinkedIn profiel. De juiste taal is belangrijk als je een professioneel imago creëert. Gebruik geen spreektaal en let op je spelling. En gebruik waar mogelijk zoekwoorden zodat je beter gevonden kunt worden. Als je deze tips volgt, kun je zonder problemen je profiel invullen en ben je helemaal klaar om te gaan netwerken.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere LinkedIn artikelen