LinkedIn

Wat is LinkedIn premium?

Home LinkedIn Wat is LinkedIn premium?

Voor de meeste mensen bieden de gratis functies van LinkedIn alles wat ze nodig hebben. Maar als je op zoek bent naar meer, kun je hier lezen wat je extra krijgt met een LinkedIn Premium-account.

Wat zijn de LinkedIn premium account opties

LinkedIn biedt drie verschillende premium account opties op basis van specifieke behoeften. De meest algemene optie is LinkedIn Premium. Deze optie bevat onder andere functies zoals InMail en toegang tot premium zoekfilters.

LinkedIn Premium voor recruiters is de tweede optie. Deze optie omvat onder andere filters voor het vinden van talent, de mogelijkheid om zoekopdrachten op te slaan en zoeken naar referenties.

LinkedIn Premium voor werkzoekenden is de derde. Deze optie omvat onder meer de mogelijkheid om in te zoomen op banen met gedetailleerde salarisinformatie en de mogelijkheid om bovenaan de lijst te komen als een aanbevolen sollicitant.

Je kunt LinkedIn Premium altijd een maand gratis proberen om te zien wat je eruit haalt. Vind je het niets dan kun je gewoon terug naar je normale, gratis account.

Wat zijn Premium account functies?

Hieronder vind je de belangrijkste premium account functies.

InMail

Met LinkedIn InMail kunt je contact opnemen met iedereen waarmee je niet bent verbonden op LinkedIn. De InMail boodschap bevat ook professionele achtergrondinformatie, zodat de ontvanger weet wie je bent.

Geïntroduceerd worden

Als je geen InMails meer hebt en je wilt in contact komen met iemand die een 2e of 3e graads connectie is, dan kan dat met Introductions. Wanneer je het profiel van de persoon bezoekt, wordt er een link weergegeven waarmee je via een verbinding kunt worden geïntroduceerd.

Zie meer profielen als bij een zoekopdracht

Als je probeert je LinkedIn netwerk uit te breiden, is het handig om meer dan de standaard 100 resultaten in LinkedIn zoekopdrachten te krijgen. Elk premium account (behalve voor werkzoekenden) bevat minimaal 300 zoekresultaten.

Premium zoekfilters 

De premium accounts hebben premium filters zoals onder andere:

  • Functie – Filter op basis van functietitel.
  • Bedrijfsgrootte – Filter op basis van de grootte van het bedrijf waarvoor iemand werkt.
  • Interesses – Filter op basis van hun LinkedIn-doelen om opnieuw verbinding te maken, voor referentiechecks, en werk zoeken.
  • Jaren ervaring – Filter op basis van het aantal jaren werkervaring.
  • Nieuw bij LinkedIn – Filter op basis van of ze nieuw zijn bij LinkedIn. Dit is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontdekken die toetreden tot het netwerk en die aan je zoekcriteria voldoen.

Kijk wie je profiel heeft bekeken

Met een premium-account kun je anoniem een profiel bekijken. Je krijgt ook te zien op welke zoekwoorden mensen hebben gebruikt om bij jouw profiel te komen.

Profiel organisator

Wil je je contacten ordenen met meer dan alleen tags? In LinkedIn premium kun je met de LinkedIn Profile Organizer LinkedIn-leden snel aan je profiel organisator toevoegen door eenvoudig hun profiel op te slaan en te ordenen door de profielen aan mappen toe te voegen.

Waarschuwingen voor opgeslagen zoekopdrachten

Voer je regelmatig dezelfde zoekopdracht uit? Met een premium-account kun je een zoekopdracht uitvoeren, deze opslaan en meldingen ontvangen wanneer er nieuwe resultaten binnenkomen.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere LinkedIn artikelen