TikTok zet hard in om nog meer mensen van andere social media platformen over te halen om naar TikTok te komen.

TikTok werd bekend als platform waar je korte video’s van maximaal een minuut kon posten. Dankzij een goed algoritme hadden ze al de mogelijkheid om gebruikers continu nieuwe content te laten zien zodat de gebruiker de app steeds meer bleef gebruiken.

Nu TikTok zo groot is geworden, is het tijd voor een volgende stap.

TikTok gaat video’s langer maken

TikTok gaat video’s testen die tot 3 minuten kunnen duren, aldus social media consultant Matt Navarra. Matt tweette een screenshot van de update waarin ook aangegeven wordt dat het om een early-access feature gaat. Dit houd in dat het in hele vroeg test fase is, en dus nog niet bekend is of het überhaupt helemaal doorgevoerd gaat worden.

TikTok test met langere video's

Strijd met Youtube

Het lijkt erop dat TikTok hiermee de strijd wil aangaan met Youtube. Eerder was er bij Youtube ook een limiet van maximaal 10 minuten per video.

Je ziet het bij meer platformen die populair worden dat de “regels” versoepelt worden om meer mensen te tevreden te stellen en dat gebruikers de app langer gebruiken.

Dit alles om te zorgen dat huidige gebruikers niet “weglopen” en dat ze de aandacht van de gebruiker zo lang mogelijk focussen op TikTok.

 

Nu je er toch bent, hieronder een kleine compilatie van TikTok memes / fun 😅

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang updates* over nieuwe opties op social media platformen

*maximaal 1 keer per maand

Je gaat akkoord met onze Privacy Policy.