WhatsApp gebruikers krijgen binnenkort de mogelijkheid om per chat een andere achtergrond in te stellen. Ook kunnen gebruikers een andere achtergrond instellen welke gebruikt wordt als de donkere modus van de telefoon wordt ingeschakeld.

Doordat gebruikers per chat een andere achtergrond kunnen instellen, moeten het gemakkelijker worden om onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende chats. Het was al mogelijk om de achtergrond van alle chats te wijzigen, maar dat kon niet voor afzonderlijke chats. Tot nu, de update rolt later deze week uit naar alle Android en iOS devices.

Donkere modus

WhatsApp gaat meer kleurvariaties van bestaande achtergronden toevoegen en de keuze aan plaatjes uitbreiden. Ook krijgt de app een optie om twee achtergronden in te stellen; eentje voor gebruik overdag en een voor als de donkere modus is ingeschakeld. Een veelgehoord nadeel van de donkere modus bij de Android applicatie is dat deze geen diep zwart gebruikt zoals op iOS. Daarmee verbruikt de donkere modus onnodig stroom bij Android telefoons met OLED schermen.

Stickers

Naast de achtergronden wil WhatsApp het makkelijker maken om naar stickers te zoeken. Makers van stickers moeten deze “taggen” met een emoji, zodat gebruikers de stickers weer makkelijker kunnen vinden door op die getagde emoji te zoeken.

De updates zijn al even doorgevoerd en getest in de beta versie en worden later deze week ook doorgevoerd in de live versie van WhatsApp voor Android en iOS.

Vond je dit handige informatie? Deel deze pagina via social media:

Heb jij nog meer tips voor andere bezoekers? Laat ze hieronder achter in de comments 👇

Wat je misschien ook interessant vind

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang updates* over nieuwe opties op social media platformen

*maximaal 1 keer per maand

Je gaat akkoord met onze Privacy Policy.