Pinterest

Een Pinterest account aanmaken

Home Pinterest Een Pinterest account aanmaken

Lijkt het je leuk om te beginnen met het verzamelen van afbeeldingen op Pinterest? Om aan de slag te gaan met Pinterest, moet je eerst een gratis Pinterest-account aanmaken. Hoe je dat doet lees je hieronder.

Hoe maak je een Pinterest account aan?

Ga naar Pinterest.com. Je ziet een diavoorstelling die je een idee geeft van de soorten onderwerpen die Pinterest kan inspireren. Vervolgens kun je je aanmelden. Je kunt dat doen door te synchroniseren met je Facebook-account of door een login aan te maken en een wachtwoord in te stellen via e-mail. Hoewel de eerste manier makkelijker is omdat je snel klaar bent, is het aan te raden om voor de laatste optie te kiezen. Op die manier kan er niets met je Pinterest-account gebeuren als er iets mis zou gaan met je Facebook login. Je kunt overigens hier ook kiezen om een zakelijk account aan te maken als je bijvoorbeeld een designer bent.

Een Pinterest profiel instellen

Wanneer je een Pinterest profiel gaat aanmaken kun je allerlei details over jezelf invullen. Je kunt bijvoorbeeld aangeven of je een man bent of een vrouw, in welke regio je woont en wat voor interesses je hebt. Om je makkelijker vindbaar te maken voor toekomstige volgers helpt het om in de beschrijving niet alleen te vertellen wie je bent en wat je doet, maar ook te beschrijven wat jouw Pinterest pagina te bieden heeft. Bijvoorbeeld ‘goedkope doe-het-zelf oplossingen voor in huis’ of ‘lekkere mediterrane recepten’. Dit soort zoektermen helpen om gevonden te worden door andere Pinterest gebruikers.

Maak je eerste prikbord

Als je je profiel hebt aangemaakt, genereert Pinterest een eerste homepagina voor je die gebaseerd is op je interesses die je hebt ingevuld. Je kunt dan beginnen met het vastpinnen van afbeeldingen die je interessant vindt. Deze afbeeldingen kun je vastpinnen op een prikbord. Dat doe je door op een afbeelding te klikken die je leuk vindt en vervolgens op ‘save’ te klikken. Je krijgt dan automatisch de vraag of je de afbeelding op een nieuw prikbord wilt bewaren. Je kunt ook kiezen om degene die de afbeelding heeft gepost te gaan volgen. Ook kun je zelf nieuwe afbeeldingen uploaden naar je prikbord.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Pinterest artikelen