Pinterest

Hoe werkt Pinterest?

Home Pinterest Hoe werkt Pinterest?

Hoe werkt Pinterest precies? Wat kun je ermee en hoe kun je zelf gebruiken? Wij leggen precies uit hoe Pinterest werkt. Hoe je bijvoorbeeld een eigen account aanmaakt of wat borden zijn wat je ermee kunt. Als je jij antwoord wilt krijgen op de vraag: ‘Hoe werkt Pinterest?’, dan hoef je niet verder te zoeken, want je krijgt hier het antwoord.

Wat is Pinterest?

Voordat we naar Pinterest kijken, is het eerst belangrijk om te weten wat Pinterest precies. Pinterest is opgericht door Ben Silbermann, Paul Sciarra, en Evan Sharp. Het platform heeft inmiddels meer dan 400 miljoen actieve gebruikers per maand. Het succes van Pinterest is dat het een social media platform is waar je afbeeldingen die je interessant of leuk vindt kunt verzamelen en delen. Je kunt borden aanmaken waarop je allerlei foto’s kunt bewaren. Dat is bijvoorbeeld erg handig als je een nieuw huis in wilt richten of als je op zoek bent naar inspiratie voor je tuin.

Lees verder: Wat is Pinterest?

Hoe werkt Pinterest?

Als je geïnteresseerd bent in een onderwerp, zoals koken of formule 1 auto’s, zoek je afbeeldingen die je leuk vindt. Je kunt op Pinterest zoeken of gewoon op het internet. De afbeeldingen die je interessant vindt bewaar je op je Pinterest-prikbord. Je kunt ook meerdere prikborden maken voor verschillende interesses of hobby’s. Denk bijvoorbeeld aan een prikbord speciaal over koken, een ander over een reis die je wilt gaan maken en nog een ander over een hobbyproject waar je me bezig bent.

Net zoals op andere social media platformen kun je andere Pinterest gebruikers gaan volgen, reacties plaatsen op Pins en afbeeldingen delen die jullie allebei interessant vinden.

Waar gebruiken mensen Pinterest voor?

Pinterest wordt gebruikt om afbeeldingen te verzamelen. Je kunt het platform zien als een heel groot virtueel prikbord of moodboard, met slimme tools om je plaatjes te organiseren, te labelen en terug te vinden.

Pinterest wordt ook gebruikt als een soort visueel archief. Je kunt op een Pinterest-afbeelding die je interessant vindt klikken om de originele site waar de afbeelding staat te bezoeken. Zo kun je makkelijk meer informatie vinden over de afbeelding of het onderwerp.

Als je bijvoorbeeld een Pinterest prikbord met recepten aanmaakt kun je daar alle recepten verzamelen die je er lekker uit vindt zien en een keer wilt maken. Als je dan op de afbeelding klikt ga je naar de website waar je het recept hebt gevonden om de lijst met ingrediënten en de instructies te vinden. Je kunt zo het recept op elk gewenst moment terugvinden en openen.

Een account aanmaken

Time to start! Je wilt met Pinterest aan de slag. Maar voordat je met Pinterest aan de slag kunt, moet je eerst een account aanmaken. Wil je weten hoe je een account kunt aanmaken? Wij leggen het je uit op deze pagina. Klik op de onderstaande link en jij weet binnen enkele tellen hoe je een account kunt aanmaken. Succes!

Lees verder: Een Pinterest account aanmaken

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Pinterest artikelen