Signal

‘Signal gebruikers verdubbeld van 20 naar 40 miljoen in een maand’

Home Signal ‘Signal gebruikers verdubbeld van 20 naar 40 miljoen in een maand’

Het aantal actieve Signal gebruikers is in een maand tijd verdubbeld van 20 miljoen naar 40 miljoen gebruikers. Bronnen zeggen dat tegen The Verge. De groei heeft te maken met de aankondiging van nieuwe WhatsApp-privacyvoorwaarden.

Volgens bronnen die The Verge heeft gesproken, zijn er twee miljoen nieuwe Signal-gebruikers bijgekomen in de eerste twaalf uur nadat WhatsApp de nieuwe voorwaarden had geïntroduceerd. Het aantal gebruikers van de Signal app zou nu verdubbeld zijn vergeleken met een maand geleden: van 20 naar 40 miljoen. Signal maakt zelf geen exacte cijfers bekend.

Lees verder: Signal uitgelegd

De toestroom van nieuwe gebruikers zorgde er onlangs nog voor dat Signal storingen ondervond, nadat het ook een grote toename in Android-downloads zag. Signal streeft naar 100 miljoen actieve gebruikers.

De populariteit van de opensource berichtenservice Signal is vooral te danken aan het feit dat Signal, in tegenstelling tot WhatsApp, helemaal geen gebruikersgegevens opslaat. Bovendien wordt Signal grotendeels gerund door vrijwilligers en leeft het van donaties. Niet alleen Signal profiteert van de kritiek op WhatsApp, de berichtendienst Telegram meldde onlangs ook een grote toestroom. In de eerste week van januari passeerde Telegram 500 miljoen gebruikers.

Sterke Signal groei kan ook een nadeel zijn

Medewerkers van Signal gaven onlangs tegen The Verge aan dat ze zich ook zorgen maken door de sterke groei. Het heeft ervoor bijvoorbeeld gezorgd dat het doel van 100 miljoen actieve gebruikers en genoeg donaties om de toekomst van Signal veilig te stellen boven alles is komen te staan. Daarmee komt ook dat waarschuwingen van medewerkers over slecht ontwikkelde features genegeerd zouden worden.

Een ander punt is dat de medewerkers aangeven zich ook zorgen maken dat Signal te weinig zou doen aan het identificeren van gebruikers, waardoor het ook gemakkelijk gebruikt kan worden door mensen die er minder lieve bedoelingen mee hebben.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Signal artikelen