Niets wat je op Snapchat plaatst is blijvend. Dat is wat Snapchat zo bijzonder maakt. Maar ook je interesse in Snapchat kan van een tijdelijke aard zijn. Misschien kom je er na een tijdje achter dat Snapchat niet zo goed bij je past, of ben je het gewoonweg zat. Het kan ook zijn dat je om wat voor reden dan ook even een break van Snapchat wilt. Maar wat doe je dan met je account? Kun je je Snapchat account zomaar deleten? En wat als je later spijt krijgt en toch weer een account wil aanmaken?

Wil je geen Snapchat meer gebruiken?

Wanneer je geen Snapchat meer wilt gebruiken moet je de app verwijderen van je devices en ook je Snapchat account verwijderen. Als je alleen de app van je telefoon wilt verwijderen is dat heel eenvoudig. Net als alle andere apps kun je deze gewoon de-installeren. Maar als je echt helemaal klaar bent met Snapchat en je ook voorgoed je account wilt verwijderen, dan moet je nog wat meer stappen ondernemen.

Download je data van Snapchat voordat je je account verwijdert

Voordat je voorgoed de banden met Snapchat verbreekt is het raadzaam om eerst al je gegevens bij Snapchat te downloaden. Deze data omvat onder andere je inloggeschiedenis, accountinformatie, Snap-geschiedenis, profielgegevens en een overzicht van je vrienden.

Als je je data wilt downloaden ga naar de Accounts pagina van Snapchat en voer je inloggegevens in. Daarna klik je op ‘Mijn gegevens’ en ‘Verzoek indienen’. Snapchat stuurt je dan per e-mail een link waar je je gegevens kunt gaan downloaden. Hou er wel rekening mee dat je eerst je Snapchat gegevens moet downloaden voordat je je account verwijdert. Als je je account verwijdert voordat je de gegevens hebt gedownload, kun je ze niet meer ontvangen.

Je Snapchat account permanent verwijderen

Als je zeker weet dat je je Snapchat account wilt verwijderen ga je naar https://support.snapchat.com/delete-account. Lees voordat je begint wat je moet doen, zodat je weet hoe het proces werkt. Wanneer je alle stappen hebt voltooid wordt je Snapchat-account gedeactiveerd. Dertig dagen later wordt je Snapchat-account dan voorgoed verwijderd. En dat betekent dat ook al je gegevens voorgoed zijn verdwenen.

Als je verder wilt gaan, voer je je gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw in en kies je ‘Doorgaan’. Snapchat zegt dan dat je account eerst 30 dagen wordt gedeactiveerd. Terwijl je account is gedeactiveerd, kunnen je vrienden geen contact meer met je opnemen via Snapchat. En na 30 dagen is je account permanent verwijdert.

Wat als je je bedenkt en toch niet je Snapchat account wilt deleten?

Snapchat geeft je nog een kans om van gedachten te veranderen, dus neem even de tijd en overweeg of je echt zonder de app kunt leven. Maak je geen zorgen als je niet 100% zeker weet of je klaar bent om afscheid te nemen. Het duurt 30 om een Snapchat-account correct te verwijderen. Als je je bedenkt kun je op elk moment binnen deze 30 dagen je account weer tot leven roepen door het indrukken van de rode knop en gewoon opnieuw in te loggen op je account.

 

Vond je dit handige informatie? Deel deze pagina via social media:

Heb jij nog meer tips voor andere bezoekers? Laat ze hieronder achter in de comments 👇

Wat je misschien ook interessant vind

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang updates* over nieuwe opties op social media platformen

*maximaal 1 keer per maand

Je gaat akkoord met onze Privacy Policy.