Snapchat

Hoe werkt Snapchat?

Home Snapchat Hoe werkt Snapchat?

Hoe werkt Snapchat precies? Wij leggen je het uit op deze pagina. Snapchat is een social media platform dat steeds populairder wordt onder de doelgroep 12-18 jaar. Maar niet voor iedereen is het even makkelijk om te begrijpen hoe SnapChat nu precies werkt en wat je er allemaal mee kunt. Je bent hier aan het juiste adres, want wij hebben zelf een handleiding gemaakt hoe je Snapchat kunt gebruiken en we hebben alle mogelijkheden voor je uitgeschreven.

Wat is Snapchat?

Voordat we kijken hoe Snapchat werkt, is het belangrijk om te weten wat Snapchat is en wat het doel is. Op die manier leren we de app beter begrijpen en kunnen we straks makkelijker met Snapchat. Weet je dus nog niet wat Snapchat is? Klik dan even op het onderstaande linkje en leer Snapchat en de werking ervan, goed kennen.

Lees verder: Wat is Snapchat?

Hoe kun je een Snapchat account aanmaken?

Er zijn twee manieren om te beginnen met Snapchat. Je kunt beginnen door naar accounts.snapchat.com te gaan. Hier voer je je voor- en achternaam in. Vervolgens kies je een gebruikersnaam en maak je een wachtwoord aan. Je moet ook je geboortedatum invoeren. Lees voordat je op de knop “Aanmelden en accepteren” klikt eerst de servicevoorwaarden van Snapchat.

Je kunt de Snapchat-app ook downloaden via Google Play of de App Store van Apple. ALs je de app voor de eerste keer op start word je gevraagd om je aan te melden bij de app, vergelijkbaar met wat hierboven beschreven staat.

Hoe werkt Snapchat?

Als je Snapchat opent zie je een gebruiksvriendelijke en eenvoudige camera-app. Je maakt een foto door op de cirkel in het midden te tikken of je maakt een video door de knop ingedrukt te houden. De maximale duur van een video is 10 seconden. Als je een foto of video hebt gemaakt kun je het bewerken en er van alles aan toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld teksten toevoegen of op de foto tekenen, en je kunt allerlei filters over je foto heen leggen zoals verschillende kleureffecten. Wanneer je klaar bent met bewerken kun je de Snap versturen naar een bepaald persoon in je contactenlijst of posten als Story.

Vrienden toevoegen om je netwerk te vergroten

Net als bij andere social media platformen kun je op Snapchat vrienden toevoegen om te gaan volgen. Als je vrienden hebt toegevoegd kun je hun Stories volgen en hun Snaps ontvangen via het Vrienden scherm.

Om vrienden toe te voegen tik je op het profielpictogram in de linkerbovenhoek van het scherm om naar je profielscherm te gaan en selecteer vervolgens “Vrienden toevoegen”. Van hieruit kun je “Contacten” selecteren om vrienden rechtstreeks vanuit de contactenlijst van je telefoon toe te voegen. Je kunt ook met de functie “Vrienden zoeken” vrienden toevoegen die al op Snapchat zitten, en met de functie “Toevoegen op gebruikersnaam” kun je iemand toevoegen als je zijn of haar gebruikersnaam weet.

Snapchat verwijderen

Ben je klaar met Snapchat en wil je jouw Snapchat account verwijderen? Dat is makkelijker gedacht dan gedaan, zeggen wij uit ervaring. Net zoals ieder social media platform wil ook Snapchat haar gebruikers liever niet kwijt. Daarom is het best even zoeken voordat je jouw account verwijderd hebt. Wij leggen het je uit, zodat jij straks jouw account helemaal verwijderd hebt.

Lees verder: Snapchat verwijderen

Snapchat storing

Ook Snapchat kampt wel eens met een storing. Wat kun je er zelf aan doen als er een Snapchat storing of wanneer komt er een oplossing beschikbaar? Geen zorgen, wij leggen je uit wat er aan de hand kan zijn en wat je eventueel zelf kunt doen om de storing te verhelpen. Echter, in de meeste gevallen zal Snapchat zelf de storing moeten verhelpen en ben je dus van hen afhankelijk.

Lees verder: Snapchat storing

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Snapchat artikelen