Snapchat

Snapchat brengt betaald abonnement Snapchat+ uit in Nederland

Home Snapchat Snapchat brengt betaald abonnement Snapchat+ uit in Nederland

Snapchat biedt sinds gister in Nederland en België ook betaalde abonnementen, genaamd Snapchat+, aan. Het abonnement biedt klanten onder meer een speciaal, herkenbare markeing en vroeg toegang tot nieuwe functionaliteiten. Dit betaalde abonnement kost 4,49 euro per maand of 44,99 euro per jaar.

Ontwikkelaar Snapchat had recentelijk een update uitgebracht waarin het aantal nieuwe functies toeneemt zoals dat naast Nederland ook in België het geval is. Zo worden reacties van Snapchat+-gebruikers onder een story voortaan geprioriteerd en daarmee is hij beter zichtbaar. Ook krijgen afnemers ervanaf vandaag toegang tot nieuwe Bitmoji-achtergronden, nieuwe icoonnen voor de appsnelkoppeling en een manier om met één emoji af te sluiten.

Naast de nieuwe functies blijven ook de bestaande onderdelen van het abonnement beschikbaar voor Snapchat+ gebruikers. Waaronder de appsnelkoppeling, het speciale stericoontje als ook de mogelijk om iemand als BFF aan te merken. Daarnaast heeft het ook de mogelijkheid om te zien hoeveel gebruikers hun stories hebben terug gekeken.

Ook de Spookpaden-functie is nu dus in Nederland en België beschikbaar. Deze functie voor Snapchat+ gebruikers geven de mogelijkheid om de locatie van een vriend voor de afgelopen 24 uur te bekijken (hiervoor geldt wel dat de vriend zijn/haar locatie ook met die Snapchat+ gebruiker deelt).

Het Amerikaanse bedrijf Snapchat maakte een blogpost waarin stond dat hij inmiddels 1 miljoen abonnees heeft voor Snapchat+, ondanks het feit dat het abonnement pas zes weken geleden is uitgebracht. Het bericht dat het abonnement nu beschikbaar is voor iedereen verscheen eind juni in de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Australië. Sommige landen die intussen aan toegevoegd zijn zijn India, Israël, Zwitserland, Oostenrijk en de Scandinavische landen. Het totale aantal gebruikers van SnapChat is uiteindelijk 320 miljoen wereldwijd.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Snapchat artikelen