Snapchat

Wat te doen als er een Snapchat storing is?

Home Snapchat Wat te doen als er een Snapchat storing is?

Snapchat is een leuke manier om bijzondere momenten te delen met vrienden en familie. Het is daarom vervelend als de app niet werkt, want dan kun je misschien wel iets missen. Voor die ongelukkige momenten waarop Snapchat niet werkt, hebben we een aantal tips voor je die je kunnen helpen om het probleem op te lossen.

Herstart de app

Soms blijven apps ineens hangen omdat er een bitje scheef gaat. Het eerste wat je kunt proberen als de app crasht, is om de app opnieuw starten.

Sluit de app volledig, en verwijder hem ook uit de lijst met recent gebruikte applicaties.

Als je een iPhone gebruikt, dubbelklik je op de startknop of op je startscherm om de onlangs gebruikte applicatie te openen en te verwijderen. Open nu de applicatie opnieuw en kijk of de app weer werkt.

Log opnieuw in op je Snapchat account

Als het probleem zich nog steeds voordoet, logt je uit bij je account en logt je opnieuw in. Dit proces synchroniseert je Snaps met de server, wat mogelijk het probleem kan oplossen.

Als je opnieuw wilt inloggen open je eerst je Snapchat profiel, en ga je naar het instellingen pictogram bovenaan het scherm. Scrol naar beneden en selecteer uitloggen.

Log nu opnieuw in met je Snapchat ID en wachtwoord.

Update de Snapchat app

Om problemen zoals crashes te voorkomen helpt het om regelmatig de app te updaten naar de nieuwste versie. Open de Google Play Store of de App Store en controleer of er een update is voor de Snapchat app. Als er een nieuwere update beschikbaar is, werk deze dan bij en log opnieuw in. Wanneer je weer inlogt op Snapchat, staan alle Snaps die je hebt gemist op je te wachten.

Heeft Snapchat storing?

Het kan ook zijn dat het niet aan jou of aan de Snapchat app ligt, maar dat Snapchat down is. Dat betekent dat er een kans bestaat dat de snapchat-server niet werkt. Er zijn twee manieren om te controleren of Snapchat down is of niet. Je kunt dat doen via de Down Detector Site en de Live Outage Map of via het Snapchat Twitter-ondersteuningsaccount.

Down Detector Site volgt allerlei social media platformen om te controleren of er problemen zijn. Om via deze site te controleren op Snapchat down is ga je naar de Snapchat-pagina van de Down Detector waar de actuele problemen worden weergegeven. Als er geen actuele problemen zijn, wordt hier ‘Geen probleem’ aangegeven. Met de Live Outage Map kun je zien of het probleem alleen voorkomt in specifieke regio’s.

Als tweede kun je kijken op het Snapchat Twitter-ondersteuningsaccount. Dit account houd je op de hoogte van alle storingen en geeft ook aan hoe lang het duurt voordat het probleem verholpen is.

Verwijder de Snapchat App Cache

Elke app, ook Snapchat, blijft cachegegevens downloaden op je telefoon of tablet. Soms kunnen deze gegevens beschadigd zijn. Als je problemen blijft ondervinden, wis dan de cachebestanden. Je hoeft niet bang te zijn dat je hierdoor iets kwijtraakt. Door het wissen van de cache worden er geen Snaps gewist. Als je de cache wilt wissen:

  1. open je Snapchat
  2. open je je profiel
  3. Klik op Instellingen
  4. scrol naar beneden en kies Cache wissen.
About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Snapchat artikelen