Als Snapchat+ abonnee kun je zien waar je Vrienden (die hun locatie met je delen) de afgelopen 24 uur zijn geweest met de functie Spookpaden (Ghost trails). Je kunt allen de Spookpaden van vrienden zien als ze hun locatie met je gedeeld hebben en ook Snapchat+ abonnenee zijn. Om je locatie te delen op de Snap kaart, moeten alle snappers zich daarvoor aanmelden. Daarna klik je op de bitmoji van je vriend op de kaart om zijn of haar Spoodpad te zien.

Je kunt je eigen Spookpaden verwijderen door de onzichtbare modus eerst aan en daarna weer uit te zetten (dit kan via de instellingen van de Snap kaart). Daarnaast kun je ook je live locatie tijdelijk delen met een vriend, zodat je spookpad alleen voor diegene zichtbaar is.

Let op: Deze functie werkt alleen voor vrienden die:


  • Hun locatie met je delen op de Kaart
  • Versie 11.85 of hoger hebben van Snapchat

Zo werkt de Spookpaden functie in Snapchat

Hoe deel ik tijdelijk mijn locatie met vrienden?

Deel je live locatie tijdelijk met een vriend of familielid, zodat ze weten waar je bent.

Dit kun je het beste doen door je locatie te delen in de onzichtbare modus. Zo ziet alleen degene die je wilt je live locatie. Zodra je de onzichtbare modus weer afsluit, stop het delen van je live locatie.

Zo deel je je live locatie met een vriend of familielid

  1. Ga naar een vriendschapsprofiel
  2. Tik op ‘Mijn Live locatie delen‘ onder ‘Snap Kaart’
  3. Kies hoelang je je live locatie wilt delen met de vriend of familielied (15 minuten, 1 uur of 8 uur)

Zo stop je met het delen van je Live locatie


  1. Ga naar het profiel van de vriend waarmee je je Live locatie niet meer wilt delen
  2. Tik op Stoppen onder ‘Snap Kaart’

Wat je misschien ook interessant vind

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang updates* over nieuwe opties op social media platformen

*maximaal 1 keer per maand

Je gaat akkoord met onze Privacy Policy.