Social media

De kracht van social media marketing

Home Social media De kracht van social media marketing

We leven nu in een tijdperk waar men overspoelt wordt met reclames. Hierdoor is het moeilijker dan ooit om met je reclame de juiste doelgroep voor jouw bedrijf te bereiken. Daarom is het verstandig als bedrijf om bij verschillende social media kanalen een pagina aan te maken. 

Hierbij kan je denken aan Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn. Op deze kanalen kan je berichten, foto’s en video’s posten. Het is belangrijk om een goede aanpak te hebben om de brand awareness van je bedrijf te vergroten, verkoop van je product te stimuleren of juist jouw dienstverlening onder de aandacht te brengen. 

[affiliate id=”4932″]

Voordelen social media marketing

Met social media marketing kan je ontzettend veel mensen bereiken doordat tegenwoordig steeds meer mensen social media kanalen hebben. Zo hebben zo’n 86% van de Nederlanders een social media kanaal waarvan bijna 9 miljoen mensen een Facebook account hebben. 

Daarnaast is het gebruik van social media kanalen gratis waardoor je voor relatief lage kosten een campagne kan lanceren. Je kunt er ook voor kiezen om binnen de social media kanalen betaalde advertenties te laten plaatsen. Hierdoor kan je voor een laag bedrag je bericht aan veel meer mensen laten zien waardoor je bereik uiteindelijk ook wordt vergroot. 

De snelheid van social media is ongekend, wanneer een product/dienst bij mensen aanslaat kan dit in een ongekend tempo verspreiden waardoor je in een snel tempo ontzettend veel mensen kunt bereiken. Hiervoor is het wel van belang om de juiste post bij de juiste doelgroep te krijgen zodat je uiteindelijk van de potentiële bezoekers ook klanten kunt maken. Wanneer een post niet aansluit bij je doelgroep kan dit weer negatieve effecten hebben voor je verkoop. 

Daarom is het belangrijk om een goed plan van tevoren op te stellen en je te laten adviseren door een bedrijf die hier dagelijks mee bezig is. Dit zorgt ervoor dat je het meest optimale resultaat kunt behalen.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Social media artikelen