Social media

Wat is een Bitmoji?

Home Social media Wat is een Bitmoji?

Een Bitmoji is een soort persoonlijke emoji welke je kunt gebruiken in steeds meer social media apps, zoals Snapchat, Facebook en Instagram. Je kunt Bitmoji’s maken vanaf je telefoon of tablet, en ze zijn heel gemakkelijk te hanteren. Je kunt ze ook doorspelen op je social media-kanalen. Heb je al een Bitmoji gemaakt? Dan mag je ons hieronder even laten weten wat hij eruitziet!

Wat is een Bitmoji?

Een Bitmoji is een soort van emoji welke op jezelf lijkt. Het is een klein beetje als een emoticon, maar dan met meer bewegingen. Je kunt erop reclameren, of je hebt er nog nooit van gehoord? Dat kan wel, want Bitmojis zijn niet alleen in WhatsApp te vinden, maar ook in Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kun je er ook voor gebruik maken bij je blog of vlog. Ga naar de pagina How to create a Bitmoji op de website van Snapchat om meer over het maken van Bitmojis te weten te komen!

Hoe maak ik Bitmojis?

Wat is een Bitmoji? Bitmojis zijn foto’s die gemaakt worden met de app van hetzelfde naam. De app gebruikt je smartphone als camera en maakt een masker voor je gezicht. Je kan dan zelf kiezen welke figuren je in je Bitmoji wilt hebben.

Effecten van Bitmojis op je persoonlijkheid

Bitmojis zijn simpelweg grappige iconen die je op je telefoon kunt downloaden of in je chatbox kunt plaatsen. Ze zijn geschikt om te gebruiken in bijvoorbeeld selfies, berichten of video’s en maken je persoonlijkheid unieker. Hoezeer Bitmojis ook van de traditionele emoticons afwijken, ze behoren allemaal tot een categorie die we liken: they are fun!

Tips voor het gebruik van Bitmojis

Bitmojis zijn leuke ideeën om je blog te accentueren. Het is een perfect medium om je gedachten en ervaringen te delen, of om je fans en lezers een plezier te doen. Hieronder vind je een aantal tips voor het gebruik van Bitmojis in je blog:

1. Creëer een professionele uitstraling: juist als je je Bitmoji gebruikt, wil je wel dat deze opvallend wordt. Zorg ervoor dat je alles aanbrengt wat nodig is om er goed uitzien: kleuren, stijlen, accessoires enzovoort.

2. Gebruik Bitmojis in combinatie met jouw blog-header: voeg een Bitmoji toe aan jouw header (of op jouw afbeelding), zodat het er letterlijk op aansluit. Zo neem je meer bezoekers mee naar

Verschil tussen een bitmoji en een emoji

Een bitmoji is een figuur dat je in je e-mail of social media berichten kan toevoegen. Het is dus net iets anders dan een emoji, daarmee is het ook mogelijk om meerdere bitmojis tegelijk in één bericht te plaatsen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je avatar te maken van een bekende persoon of object, of je kunt een mix van beide toevoegen.

About the Author

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Tomas van der Laan

Thomas heeft een scherpe blik op de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van social media en daarmee Thomas zich in korte tijd gevestigd als een autoriteit binnen zijn vakgebied.

Andere Social media artikelen